*Nettavisen* Sportspill.

Juledrama i Italia

ILLUSTRASJONSFOTO. Foto: Daniel Hambury (Pa Photos)

Det tetter seg stadig mer til i italienske Serie B.

23.12.15 09:23

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tippekupongen: Førjulsfotball på kupongen
TV-kampene: Slik ser du fotball i julehøytiden

Det nærmer seg jul, men fotballen tar (heldigvis) ikke pause av den grunn. Det er belgisk, italiensk og australsk fotball som står for tur på dagens langoddsprogram.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.25.
Novara + Crotone, samlet odds 3,35.

Novara - Cesena, H
Hjemmelaget Novara har hatt en god sesong, og ligger i skrivende stund på 3. plass i Serie B med 37 poeng. Mye av æren for det skal Novaras hjemmeform ha. Med 7-1-1 på hjemmebane, har Stadio Silvio Piloa nærmest blitt et fort, og de har altså sanket 22 poeng på eget gress.

Tre av spissene til Novara har vært giftige foran mål denne sesongen. Andrey Galabinov er klubbens toppscorer med sine syv mål, mens Felice Evacuo og Pablo Gonzalez er nummer to og tre med henholdsvis seks og fire nettkjenninger. Novara har faktisk en målfarlig stall - og hele elleve spillere har bidratt med scoringer denne sesongen.

Cesena har også hatt en god sesong, og er nummer syv i Serie B. Cesena har sanket 30 poeng på 19 kamper, og har dermed god kontakt med toppen av tabellen. Med seier kan de klatre opp til 5. plass, dersom andre resultat skulle gå i deres favør. Cesena har en bortestatistikk på 1-3-5 å vise til.

Antonio Ragusa er Cesenas toppscorer med sine fem mål. Hos Cesena har i tillegg hele tolv spillere bidratt med scoringer i år.

Vi backer Novara til å gi fansen en tidlig julegave i form av tre poeng i dagens oppgjør mot Cesena.

Crotone - Trapani Calcio, H
Serieleder Crotone har hatt en glimrende sesong så langt, og troner øverst i Serie B med sine 41 poeng på 19 kamper. Crotone har fortsatt ikke tapt på eget gress, og står med 8-10 på hjemmebane. De har i tillegg bare plukket fire baller ut av eget nett når de har spillt på Stadio Ezio Scida, og har samtidig scoret hele 23.

Den kroatiske spissen Ante Budimir er klubbens toppscorer med ni mål på 19 kamper. Ikke langt bak følger midtbanespillerne Federico Ricci og Adrian Stoian med henholdsvis seks og fire scoringer. I tillegg til å ha vært målfarlige, har Crotone bare sluppet inn 15 mål denne sesongen.

Dagens motstander, Trapani Calcio har hatt en god sesong de også - og ligger i skrivende stund på 10. plass i Serie B. Serse Cosmis menn har sanket 25 poeng på 19 kamper, og på tross av den gode tabellplasseringen har de en negativ målforskjell på -3 etter å ha scoret 23 og sluppet inn 26 mål.

Mye av æren for den negative målforskjellen skal borteformen deres ha. Med 3-0-7 på bortebane, har Trapani fått med seg ni poeng - og har måttet plukke hele 18 baller ut av nettet når de ha vært på reisefot. I tillegg har de bare scoret syv mål på bortebane.

Crotone kan med seier i oppgjøret med Trapani beholde tabelltoppen i Serie B, uavhengig av hvordan lagene rundt gjør det. Det tror vi de kommer til å gjøre, og backer dem til å fullføre vår italienske dobbel.

Det gir oss en samlet odds på 3,35, noe som absolutt er godkjent på lille juleaften.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag