TREBLE-JAKT: Juventus har i praksis sikret Serie A-tittelen, spiller Champions League-finale 3. juni og møter Lazio til cupfinale.
TREBLE-JAKT: Juventus har i praksis sikret Serie A-tittelen, spiller Champions League-finale 3. juni og møter Lazio til cupfinale. Foto: Filippo Monteforte (AFP)

Juventus er kongene av Italia

Bør ta første steg mot en trippeltriumf med cupfinaleseier over Lazio.

Kommersielt

Sportspills øvrige meny 17. mai:
Oddstips Premier League: Mourinho tenker bare på en ting
Oddstips dansk Superliga: Solbakken kan hvile på laurbærene
V65 Øvrevoll (spillstopp 15.50):
Øvrevoll byr opp til fest på 17. mai
V4 Jägersro (spillstopp 12.20): Galoppvorspiel i Malmö

Gratulerer med dagen, kjære Sportspill-lesere. Fotball-Europa feirer ikke den norske nasjonaldagen og det innebærer at det er et meget innholdsrikt langoddsprogram på 17. mai. Den største begivenheten er nok finalen i Coppa Italia mellom Juventus og Lazio, men også i Ligue 1 er det spennende match. Fikser Monaco ett poeng eller mer i sin hjemmekamp mot St. Etienne er laget franske seriemestre. I Sverige spilles det midtukerunde i både Allsvenskan og Superettan og i Spania tar Real Madrid et langt skritt mot seriemesterskapet dersom laget vinner sin hengekamp borte mot Celta Vigo.

Dagens singel 2, innleveringsfrist klokken 20.55.
Juventus - Lazio, H 1,95.

Cupfinale i Italia, spilles i Roma og på Stadio Olimpico. Juventus er regjerende mester og dagens kamp er den første av tre som kan sikre dem the treble. De sikrer trolig seriegullet i helgen og skal spille CL-finale 3. juni.

Uansett, Juventus er det overlegent beste laget i Italia og har også slått dagens motstander i begge av seriespillets kamper. De tapte riktig nok 3-1 for Roma i helgen, men med et B-preget mannskap.

Mandzukic er tvilsom, Khedira er ute med skade, det samme er backupene Pjaca og Rugani. Midtbanedirigenten Pjanic er suspendert, som betyr at duoen sentralt trolig blir Marchisio og Lemina. Ellers er det god forfatning på troppen til Allegri.

Kjempesesong
Lazio er for all del inne i en kjempesesong og kommer trolig til å avslutte på en knallsterk fjerdeplass. Men de har slitt mot de beste lagene denne sesongen.

Førstemålvakt Marchetti er ute med skade og Strakosha starter i mål. Midtbanedynamoen Marco Parolo har ikke trent i det siste og er svært tvilsom til start. Ellers er troppen i bra forfatning.

Lazio kommer til å gi alt for å snyte Juventus for et trofé her, men det spørs nok om ikke overmakten blir for stor. Juve er Italias overlegent beste lag for tiden og de kommer til å vise det i kveld. H spilles til 1,95 ganger pengene.

Klikk her for å levere!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør