*Nettavisen* Sportspill.

Juventus jager første cuptriumf på 20 år

Selv om Juventus har dominert den italienske fotballen stort de siste sesongene, har ikke klubben vunnet Coppa Italia siden 1995. Foto: Marco Bertorello (Afp)

Mål nummer to av tre for sesongen kan bli nådd i kveld.

20.05.15 12:47

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens langskudd:
Scorer færrest og slipper inn flest
Tippetips:
Arsenal har ikke gitt opp sølvet
V76 Bjerke: Frekk banker

Onsdagens oddsprogram består blant annet av Premier League-oppgjøret mellom Arsenal og Sunderland, finalen i Coppa Italia og spansk, svensk og dansk klubbfotball.

Juventus - Lazio H 1,98

Juventus har vært det klart beste laget i Italia de siste sesongene, men det er kun i Serie A storklubben har lykkes. Resultatene ute i Europa har vært magre, og Coppa Italia har man ikke vunnet siden 1995.

2015 kan imidlertid bli et av de beste i klubbens historie. Ligagullet er allerede sikret og i kveld er det cupfinale mot Lazio. Skulle det bli triumf i kveld, gjenstår seier over Barcelona i CL-finalen 6. juni for at laget skal vinne en historisk trippel.


Når vi får såpass høy odds som 1,98 på Juventus-seier på et så suverent lag som Juventus, skyldes det nok i hovedsak to ting: For det første spilles kampen på Lazios hjemmebane i Roma, og for det andre er Juventus’ formsterke angriper Alvaro Morata og midtbanspilleren Claudio Marchisio ute med karantene.

Vi trenger imidlertid flere argumenter enn dette for å droppe spill på Juventus i kveld. Laget har riktignok ikke vært like sterkt på bortebane som hjemme de siste sesongene, men det hindret ikke Juventus fra å vinne 3-0 på kveldens bane da lagene møttes i serien tidligere i sesongen.


De siste seks møtene mellom disse to har endt 5-1-0 i Juventus’ favør, og Lazio har fått seirende ut bare én gang på de siste 16 innbyrdes.

Finaleplassen gjør at Lazio er sikret spill i Europa League og Supercupen neste sesong, men det er spill i Champions League neste sesong som er den store drømmen for klubben.

Lazio innehar for tiden tredjeplassen som gir kvalifiseringsspill til CL når det gjenstår to runder i Serie A. Opp til Roma på 2. plass skiller det ett poeng, mens Napoli på fjerde (en plassering som ikke gir CL-kvalik) er tre poeng bak.

Motstanderne i de to siste kampene er nettopp Roma og Napoli, så det er viktig å unngå skader og karantener i kveld.

Laget fra Roma har trolig midtbanespilleren Lucas Biglia tilbake etter skade. Dermed ser det bra ut fraværsmessig.

Juventus hvilte en rekke stjernespillere i den uviktige bortekampen mot et formsterkt Inter på Europa-jakt forrige serierunde, men klarte likevel å snu 0-1 til 2-1. I dag får vi se et toppet lag (minus Morata og Marchisio), og vi tror Juventus vinner den første cuppokalen på 20 år.

Kampstart: 20.45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.