Selv om Juventus har dominert den italienske fotballen stort de siste sesongene, har ikke klubben vunnet Coppa Italia siden 1995.
Selv om Juventus har dominert den italienske fotballen stort de siste sesongene, har ikke klubben vunnet Coppa Italia siden 1995. Foto: Marco Bertorello (Afp)

Juventus jager første cuptriumf på 20 år

Mål nummer to av tre for sesongen kan bli nådd i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens langskudd: 
Scorer færrest og slipper inn flest
Tippetips: 
Arsenal har ikke gitt opp sølvet
V76 Bjerke: Frekk banker

Onsdagens oddsprogram består blant annet av Premier League-oppgjøret mellom Arsenal og Sunderland, finalen i Coppa Italia og spansk, svensk og dansk klubbfotball.

Juventus - Lazio H 1,98

Juventus har vært det klart beste laget i Italia de siste sesongene, men det er kun i Serie A storklubben har lykkes. Resultatene ute i Europa har vært magre, og Coppa Italia har man ikke vunnet siden 1995.

2015 kan imidlertid bli et av de beste i klubbens historie. Ligagullet er allerede sikret og i kveld er det cupfinale mot Lazio. Skulle det bli triumf i kveld, gjenstår seier over Barcelona i CL-finalen 6. juni for at laget skal vinne en historisk trippel.


Når vi får såpass høy odds som 1,98 på Juventus-seier på et så suverent lag som Juventus, skyldes det nok i hovedsak to ting: For det første spilles kampen på Lazios hjemmebane i Roma, og for det andre er Juventus’ formsterke angriper Alvaro Morata og midtbanspilleren Claudio Marchisio ute med karantene.

Vi trenger imidlertid flere argumenter enn dette for å droppe spill på Juventus i kveld. Laget har riktignok ikke vært like sterkt på bortebane som hjemme de siste sesongene, men det hindret ikke Juventus fra å vinne 3-0 på kveldens bane da lagene møttes i serien tidligere i sesongen.


De siste seks møtene mellom disse to har endt 5-1-0 i Juventus’ favør, og Lazio har fått seirende ut bare én gang på de siste 16 innbyrdes.

Finaleplassen gjør at Lazio er sikret spill i Europa League og Supercupen neste sesong, men det er spill i Champions League neste sesong som er den store drømmen for klubben.

Lazio innehar for tiden tredjeplassen som gir kvalifiseringsspill til CL når det gjenstår to runder i Serie A. Opp til Roma på 2. plass skiller det ett poeng, mens Napoli på fjerde (en plassering som ikke gir CL-kvalik) er tre poeng bak.

Motstanderne i de to siste kampene er nettopp Roma og Napoli, så det er viktig å unngå skader og karantener i kveld.

Laget fra Roma har trolig midtbanespilleren Lucas Biglia tilbake etter skade. Dermed ser det bra ut fraværsmessig.

Juventus hvilte en rekke stjernespillere i den uviktige bortekampen mot et formsterkt Inter på Europa-jakt forrige serierunde, men klarte likevel å snu 0-1 til 2-1. I dag får vi se et toppet lag (minus Morata og Marchisio), og vi tror Juventus vinner den første cuppokalen på 20 år. 

Kampstart: 20.45.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus