*Nettavisen* Sportspill.

Kamma er Hedmarks beste lag

Vi tror det blir en ny seier på erkerivalens hjemmebane.

17.08.13 10:42

Sportspills meny lørdag:
Tippetips:Marerittstart for United?
Oddstips 2:Sunderland-spiss i full fyr
V75 Sørlandet:To klokkeklare bankere
Andelslag:Nettavisens eksperter i toppform

Lørdagens langoddsprogram er av det meget delikate slaget, med sesongåpning i Premier League og objekter fra Tippeligaen, Adeccoligaen og de store ligaene i Europa.

Vi starter dagen med en singel fra Adeccoligaen og følger opp med Premier League-tips litt senere.

Dagens langskudd
Swansea - Manchester United H 3,85

Swansea startet forrykende forrige sesong og endte til slutt på en flott 9. plass. Har forsterket laget med flere spennende spillere, deriblant spissen Wilfried Bony som scoret 37 mål på 36 kamper for Vitesse og har puttet 8 på 20 landskamper for Elfenbenskysten. Michael Laudrups disipler har vært bunnsolide i de siste treningskampene, og når man tar EL-kvalikoppgjørene mot Malmö, står laget med 4-1-0 og 14-0 i målforskjell på de siste fem kampene. Jonathan De Guzman er eneste fravær hos hjemmelaget.

Tittelforsvarer United går inn i en ny tidsalder med David Moyes ved roret. Har gjort lite på overgangsmarkedet så langt i sommer, og forsvareren Guillermo Varela er den eneste nykommeren. Leverte en overbevisende forestilling i 2-0-seieren over Wigan i Community Shield forrige søndag. Tapte 1-3 for Sevilla to dager før det. Hos United er definitivt Raphael (karantene), Darren Fletcher og William Keane ute. I tillegg er det usikkerhet rundt en rekke spillere: Michael Carrick, Javier Hernandez, Nani, Nick Powell og Ashley Young. Det har vært mange spekulasjoner rundt Wayne Rooneys fremtid i klubben, og det er ikke sikkert han spiller fra start i dag. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 1-1, og vi tror ikke United gjør det bedre i år. H til 3,85 prøves som dagens langskudd.

Dagens avslag
Arsenal - Aston Villa H 1,35
Arsene Wenger har hatt tidenes storrengjøring i sommer, og 19 spillere er solgt, frigitt eller lånt ut. Så langt er den unge spissen Yaya Sanogo (11 mål på 21 kamper for Auxerre) eneste nykommer, og han må trolig stå over grunnet skade. Thomas Vermaelen, Diaby, Ryo Miyaichi og Nacho Monreal er helt sikkert ute, mens Theo Walcott, Aaron Ramsey og Barcary Sagna. Med den tynne troppen Arsenal har for øyeblikket, vil skadefravær merkes mer enn tidligere sesonger.

Villa kjempet lenge under nedrykksstreken forrige sesong, men reddet plassen takket være en brukbar avslutning. Har forsterket stallen med en del spennende spillere, som bulgareren Aleksander Tonev, danskene Nicklas Helenius og Jores Okore, nederlenderen Leoandro Bacuna og spanjolen Antonio Luna. Spissen Christian Benteke ble bare bedre og bedre forrige sesong og har fortsatt scoringsshowet i sommeren treningskamper. Belgieren kan bli nøkkelspilleren i et ungt lag som vi tror vil gjøre det langt bedre enn forrige sesong. 1,35 på Arsenal er helt uaktuelt, og både U til 3,90 og B til 7,50 kan testes.

Dagens oddstips 1
Kongsvinger – HamKam B 2,05
Det er som alltid spenning i luften i Hedmark før derbyet mellom Kongsvinger og HamKam. Det er ventet mange hundre tilreisende fans fra Hamar, og KIL-fansen har som alltid planer om et spektakulært tifo.

Hvis man ser på tabellen og situasjonen til de to klubbene, er det ingen tvil om at Kongsvinger for tiden sliter i motvind, mens HamKam strutter av selvtillit.

KIL kommer fra et trøstesløst 1-5-tap for Ranheim borte og skuffet også stort med 0-2 hjemme for Ullensaker/Kisa runden før. Fasiten for de siste seks kampene er 0-3-3. Lagets kanskje beste spiller de siste sesongene, Henry Joseph Shindika, har forlatt klubben, noe som er et klart tap. Klubben sliter også økonomisk, og det er ikke mye entusiasme å spore.

Skademessig ser det greit ut.

HamKams sesong har vært preget av bølgedaler. Laget var inne i en flott periode tidlig på våren og tidlig på sommeren, så hadde man flere svake resultater i sommer. August startet med en forrykende 5-1-seier borte mot Stabæk, og forrige runde ble det en fortjent 1-0-seier hjemme mot Hødd. Vinnermålet kom sent, men da ha hadde HamKam allerede brent to straffespark.

Ligger nå bare to poeng bak andreplassen som gir direkte opprykk. Til dagens kamp kan HamKam mønstre en tilnærmet fulltallig tropp.

HamKam vant 1-0 da lagene møttes på samme bane i cupen i mai, og vi tror Mjøsa-laget tar en ny derbyseier i dag.

Oddstips 1:
Kongsvinger – HamKam 2,95 – 3,20 – 2,05
Klikk her for å levere dette spillet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag