Gervinho og Didier Drogba jubler for scoring i åpningskampen mot Japan.
Gervinho og Didier Drogba jubler for scoring i åpningskampen mot Japan. Foto: Emmanuel Dunand (Afp)

Kampen ingen trenger å vinne

Colombia og Elfenbenskysten klarer seg fint med poengdeling i kveld.

Kommersielt

Flere tips fra Sportspill torsdag:
VM-tips 1:  Dette blir Englands kveld
V4 Axevalla:  Calle fikser lunsjen
V5 Bjerke:   Elegant måte å tjene penger på
V65 Øvrevoll:  Milliongalopp etter gigantsmeller

Det ble treff på to av våre tre VM-tips onsdag, og så langt denne uken har seks av ti ordinære VM-tips gått inn.

I dag finner vi Colombia - Elfenbenskysten, Uruguay - England og Japan - Hellas på oddsmenyen, men kan også spille US Open og et par norske fotballkamper.

Dagens VM-tips 2

Colombia - Elfenbenskysten U

Colombia spilte strålende angrepsfotball i åpningskampen og vant fortjent 3-0 over et Hellas som normalt har et meget patent forsvarsspill. Søramerikanerne har slitt veldig mot europeiske lag i tidligere verdensmesterskap, og landet har aldri vunnet en VM-kamp med like store sifre. Med andre ord en voldsom opptur for Colombia.

Sevilla-spissen Carlos Bacca er ute med skade, men midtbanespilleren Fredy Guarin er tilbake etter å ha sonet karantene i åpningskampen. Landslagsjef Jose Pekerman kan komme til å gjøre to-tre endringer i de to fremste lagdelene.

Elfenbenskysten kom tidlig under 0-1 mot Japan og så ut til å gå på en smell frem til Didier Drogba entret banen 30 minutter før slutt. Den aldrende spisstjernen tilførte fart og kraft i spillet og hadde også en meget positiv innvirkning på medspillerne. Fem minutter etter innhoppet utliknet Wilfried Bony til 1-1, og to minutter etter det igjen fastsatte Gervinho sluttresultatet til 2-1.

Drogba er ikke hundre prosent etter å ha vært ute med skade, og Galatasaray-spilleren starter trolig på benken også i denne kampen.

Det har vært usedvanlig få uavgjorte resultater så langt i VM, men nå drar det seg til i gruppespillet, og da kommer det nye taktiske aspekter inn i bildet.

Ettersom lagene vant sine åpningskamper, vil uavgjort i kveld være et resultat begge kan klare seg fint med. Fire poeng kan faktisk være nok til avansement, mens uavgjort i siste runde vil gi fem poeng og en garantert plass i sluttspillet.

HUB-oddsen er satt til 2,05 – 3,05 – 3,40. Vi synes 2,05 er for lavt på Colombia, og U-oddsen blir vårt andre VM-tips i dag.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus