Huub Stevens hjalp Stuttgart til fornyet kontrakt i Bundesligaen i vår. Nå er situasjonen enda verre for klubben, og nederlenderen her hentet inn som redningsmann nok en gang.
Huub Stevens hjalp Stuttgart til fornyet kontrakt i Bundesligaen i vår. Nå er situasjonen enda verre for klubben, og nederlenderen her hentet inn som redningsmann nok en gang. Foto: Thomas Kienzle (Afp)

Kan han redde Stuttgart igjen?

For andre gang i år har Bundesligaens bunnlag hentet inn en 53 år gammel nederlender som frelser.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips 2:  
Klubbpresidenter tatt for kampfiksing
Dagens dobbel:  
Har stø kurs mot opprykk
V4/V5 Øvrevoll:
  Sesongavslutning i Bærum
V65/V4 Solvalla:
  Fredagsjubel med Jorma
V64 Kalmar:  
Peter i hovedrollen igjen

Singelspillet og dobbelen vår gikk rett vest torsdag, men heldigvis reddet HJK (langskudd til 3,40 i odds) kvelden med 2-1-seier over FC København. Det ble en dramatisk avslutning med utlikning til FCK i sluttminuttene og seiersmål enda senere.

Fredag kveld er det blant annet Bundesligaen, La Liga, League One, League Two og Ligue 1 på oddsprogrammet. I tillegg er det verdenscup i hopp i finske Ruka.

Dagens oddstips

Freiburg - Stuttgart H


Freiburg har slitt i bunnen av tabellen stort sett hele sesongen, men har fått et kraftig løft den siste måneden og har tatt sju poeng på de tre siste kampene. Når man tar med cup og treningskamper også, har laget 4-1-0 på de siste fem matchene.

Spilte 2-2 borte mot Mainz forrige runde, mens det ble flotte 2-0 mot Schalke forrige hjemmekamp. Har klatret til 14. plass og har tatt 12 poeng på 12 runder.

Den tidligere Fulham-backen Sascha Riether er trolig eneste fravær av betydning i kveld.

Sannsynlig lagoppstilling: Bürki - Sorg, Torrejon, Mitrovic, C. Günter - Darida, Höfler - Klaus, Schmid - Freis, Mehmedi

Tre stygge tap på rad (0-1 hjemme mot Augsburg, 0-2 borte mot Werder Bremen og 0-4 hjemme mot Wolfsburg) og jumboplass i Bundesligaen ble for mye for Stuttgart-ledelsen, som denne uken sparket trener Armin Veh.

Huub Stevens, som også ble hentet til klubben i mars i år for å redde laget fra nedrykk, er igjen tilbake i sjefsstolen. Den tidligere PSV-forsvareren har trent en rekke lag i Tyskland, Nederland, Østerrike og Hellas etter at han la opp i 1986.

53-åringen må klare seg uten angrepstrioen Daniel Didavi, Mohammed Abdellaoue og Vedad Ibisevic i kveldens kamp, noe som er meget kjedelig med tanke på at laget ikke har scoret på de tre siste kampene.

Keeper Thorsten Kirschbaum og midtstopperen Georg Niedermeier ser heller ikke ut til å spille fra start. I tillegg er midtstopperen Daniel Schwaab og den Chelsea-eide midtbanespilleren Oriol Romeu ute med karantene.

Sannsynlig lagoppstilling: Ulreich - Klein, Baumgartl, Rüdiger, G. Sakai - Gruezo, Gentner - Harnik, Leitner, Kostic - Ginczek

Stuttgart har sluttet å score mål og var helt lekk bakover før forrige rundes 0-1-tap. Trenerskiftet kan gi en opptur, men fraværssituasjonen er såpass ille at det kan bli tøft å ta poeng mot et Freiburg som har funnet formen.

Vi spiller H til 2,05 i odds.