Färjestad må klare seg uten kaptein Ole Kristian Tollefsen i kveldens skjebnekamp mot Brynäs.
Färjestad må klare seg uten kaptein Ole Kristian Tollefsen i kveldens skjebnekamp mot Brynäs. Foto: Ulf Palm / Tt (NTB scanpix)

Kan miste sluttspillet for første gang på 21 år

Sesongen kan være over for Färjestad i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Dagens dobbel: 
Målrikt på Old Trafford?
V65 Drammen:Lykkerus i Drammen
V4 Färjestad:Jakobsson byr på en godbit

Det ble en flott helg for oddstipsene, med pluss i regnskapet både fredag, lørdag og søndag.

Mandagens oddsprogram består blant annet av storoppgjøret Manchester United - Arsenal i FA-cupen, Serie A, La Liga, Superligaen, 2. Bundesliga og Ligue 2.

Dagens oddstips

Brynäs - Färjestad H

Grunnspillet i SHL er ferdig, og fire lag spiller nå kvalifisering om to ledige plasser i sluttspillet.

Brynäs fikk en flott start på play-in-runden med borteseier over Färjestad. Skulle det bli seier også i dag, vil laget være klar for sluttspillet. Ved en eventuell seier til Färjestad skal lagene ut i en tredje og avgjørende kamp.

Det første møtet endte 4-3 til bortelaget og var av det svært spennende slaget. Lagene fulgte hverandre tett hele matchen, og avgjørelsen falt først i overtidsspill.

I grunnspillet gjorde Färjestad det best med sin sjuendeplass, men sesongavslutningen var på ingen måte god. Laget fra Karlstad tapte fem av de sju siste kampene og var det øverste laget på tabellen som måtte ta til takke med kvalik.

Den tradisjonsrike klubben har deltatt i sluttspillet 20 år på rad, og det er ingen tvil om at fansen biter negler før kveldens match.

Laget blir det samme som lørdag, noe som betyr at kaptein Ole-Kristian Tollefesen og Joakim Hillding er ute med skader.

Brynäs-spillerne satt garantert igjen med en langt bedre følelse etter grunnspillet enn hva som var situasjonen hos Färjestad. Laget kjempet nemlig lenge helt i bunnen av tabellen og risikerte å måtte spille kvalifisering om å unngå nedrykk til Hockeyallsvenskan. Gävle-klubben hentet inn Thomas «Bulan» Berglund som ny trener i vinter og klarte å skrape sammen nok poeng de siste rundene til å kapre den viktige tiendeplassen.

Brynäs var ligaens desidert svakeste bortelag og tok bare 13 poeng på 27 matcher på fremmed is. Laget gjorde det desto bedre hjemme i Gavlerinken, der det ble 55 poeng.

Trener Berglund har ikke ønsket å gi noen informasjon om skadesituasjonen i troppen før kveldens kamp.


Det var imponerende av et så bortesvakt lag som Brynäs å vinne den første matchen i Karlstad, så det er ingen tvil om at formen er god. Färjestad har vist fint lite i siste del av sesongen og kommer til å få slite på bortebane.


H spilles til 2,15 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus