Real Zaragoza spilte i La Liga fra 2008 til 2013, men har tilbragt de to siste sesongene på nest øverste nivå i Spania.
Real Zaragoza spilte i La Liga fra 2008 til 2013, men har tilbragt de to siste sesongene på nest øverste nivå i Spania. Foto: Pierre-philippe Marcou (Afp)

Kan rykke opp til La Liga etter sjokkseier

Real Zaragoza slo til med en bombe av dimensjoner forrige kamp.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips: 
Ny tolver i kveld?
Oddstips:  VM-dobbel til 5,46 i odds
Oddstips:  Trippel fra 3. divisjon
V76 Drammen:  Herlig omgang
V5 Drammen:   Treårig talent som banker

Onsdagens oddsprogram består av kamper fra fotball-VM for kvinner, Copa America, U21-VM og norsk 2.- og 3. divisjon. Det spilles også kamper i Sverige, Spania og Finland.

Ikke glem at det også er tippekupong med 3,3 millioner kroner i bonuspotten. Sjekk tippetipsene her.

Real Zaragoza – Las Palmas H 2,20
Rea Zaragoza tapte hele 0-3 på hjemmebane mot Girona i playoffsemifinalen og var levnet mikroskopiske sjanser i returmøtet på bortebane. En tidlig straffscoring ga imidlertid laget håp, og til pause var lagene like langt. Oppgjøret endte til slutt 4-1 til Real, og dermed kvalifiserte laget seg for finalen på bortemål.

I spansk presse blir bragden betegnet som et «mirakel», og det er ingen tvil om at moralen i mannskapet er på topp før kveldens hjemmekamp.

Trener Ranko Popovic har hatt slitt med en del skader i troppen denne sesongen, og det er derfor beleilig at han han har alle spillere tilgjengelig i en så viktig kamp. Toppscorer Borja Baston måtte stå over med skade mot Girona, men er inkludert i troppen. Det er imidlertid ikke sikkert at 23-målsmannen spiller fra start.

Las Palmas hadde lenge stø kurs mot seriegull og direkte opprykk til La Liga, men siste del av sesongen har vært tung for den hardtsatsende øyklubben.

En periode med ti bortekamper på rad uten seier fra midten av januar til midten mai bidro til laget måtte ta til takke med playoff. Det ble riktignok en ok avslutning på sesongen, med seier i de to siste bortekampene, men sesongen sett under ett var Las Palmas’ borteprestasjoner en god del svakere enn for de andre topplagene.

I semifinalen slet Las Palmas seg videre på bortemålsregelen etter å ha spilt uavgjort i begge kampene mot Valladolid.

Midtbanespilleren Jonathan Viera, som scoret mål i de fire siste seriekampene, er usikker til kveldens kamp. Dersom han ikke spiller, er det mulig at det blir spilletid på veteranen Juan Carlos Valeron , som fyller 40 år i dag. Vicente Gomez (midtbane) skadet seg mandag og mister begge finalekampene.

Zaragoza kvalifiserte seg med nød og neppe til playoffspillet og endte 15 poeng bak Las Palmas på tabellen. Laget avsluttet heller ikke sesongen spesielt bra og tapte begge de innbyrdes oppgjørene.

Hvis spillerne stiller med samme fantastiske innstilling som i 4-1-seieren over Girona, bør vinnersjansene være brukbare. Las Palmas har ikke vært noe stort bortelag denne sesongen, og Zaragoza trenger et godt utgangspunkt før den vriene returkampen.

Kampstart: 20.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus