Växjö
Växjö Foto: www.vaxjolakers.se

Kan vinne historisk hockeygull i kveld

Växjö har aldri vært i SM-finalen før, men kan stikke av med pokalen i kveld.

Kommersielt

Øvrig meny fra Sportspill torsdag:
Oddstips 1:
  Rakner det for Wolfsburg?
TV-fotball: Sjekk den herlige ukesoversikten
V64 Gävle: Mjølnerød jakter ny svensk suksess
V65 Bergen: Sterk som en bjørn
V5 Bjerke: Ny fest i dag

Torsdagens langoddsprogram består i hovedsak av kamper fra Europa League og første runde i den hjemlige cupen.

Växjö – Skellefteå H 2,25
I kveld kan det bli tidenes hockeyfest i Småland. Växjö leder 3-2 i kamper mot serievinner Skellefteå og vil sluttspillvinner for første gang i klubbens historie i kveld dersom det skulle bli seier.

Skellefteå har vært det suverent beste laget i SHL de siste sesongene, men skiftet ut store deler av troppen i fjor sommer. Laget vant likevel grunnspillet komfortabelt foran Frölunda og Växjö.

 Växjö, som spilte i Hockeyallsvenskan så sent som i 2011 og som bare har vært i sluttspillet én gang tidligere, var av ekspertene tippet som den største utfordreren til Skellefteå før sesongstart, men varierte for mye i prestasjonene til å kjempe om seriegullet.

I sluttspillet har imidlertid laget fra Småland imponert stort, og det er verken flaks eller tilfeldigheter som gjør at det står 3-2 i kamper i best av 7-spillet.

Samtlige fem matcher i finalen har pussig nok blitt vunnet på bortebane, og Växjö må bryte den trenden hvis laget skal kunne heve pokalen i kveld.

I tirsdagens match i Skellefteå var Växjö klart best. Formspillerne Noah Welch, Jani Lajunen og Liam Reddox var i praktslag og bidro sterkt til at seieren ble så klar som 4-1.

Skellefteå har ikke spilt som et gullag i finalen, og flere av lagets største stjerner er inne i en av de svakeste periodene de har hatt denne sesongen.

Växjö har vært spillemessig best totalt sett i finalen, og vi setter pengene på at laget vinner sin første SM-tittel i kveld. H spilles til 2,25 i odds.

Kampstart: 18.30.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus