Kapable damer i lunsjen

Beak`s Ocean og Tamina Rascal bør ha svært gode seiersmuligheter på Bjerke i dag.

Kommersielt

Klikk her for Nettavisens V5-tips

Mens Tamina Rascal ligger an til å lede V5-finalen fra start til mål tror vi 3-årige Beak`s Ocean runder det lille feltet i V5-4. Størst tro har vi på sistnevnte og Waaler-traveren blir vår hovedbanker. På det minste forslaget lar vi også formtoppede Tamina stå alene.

V5-innledningen er av det åpne slaget der ingen av hestene kan sies å ha form i kroppen. Vi streker derfor åtte av de tolv deltakere på våre spilleforslag.

Gutten ingen stor kriger
Dagens kanskje største favoritt kommer ut i den andre avdelingen, og 1 Moshus Gutten kommer garantert til å lede dette sprintløpet veldig lenge. Stridsmoralen er dog ikke utpreget hos den fintstammede Braute-sønnen, og vi synes etpar garderinger er på sin plass. Sist var det bare såvidt båten bar i Sverige, og skulle 7-åringen bremse tror vi først og fremst 8 Komnes Ess kan ta seg av dette. Selvom Golde-avkommet har trukket et dårlig spor går han helt til mål, og har vunnet tre løp hittil i karrieren. Avslutningen til fjerde på ny rekord 29.2 sist tyder på at formen er i anmarsj, og det vil røske godt i kuponghaugen dersom Schem`ern vinner. 2 Gam Garbo står forlokkende til, og muligens kan kaldblodsspesialist Flåten lure Elding-datteren først denne gang.

I V5-3 skal undertegnedes 1 Early Morning Song ut i en "poengjakt". Etter å ha vunnet V75 i mai samt travet 15.8 full vei fra dødens gangen etter har det gått bratt nedoverbakke. Slik er det ofte i travet, men formen er nok vel så god nå som da "russerhesten" vant i Bergen. 5-åringen er rask fra start, og fra tet forsvarer han seg godt. Løpet inneholder imidlertid mange svært kapable travere, bl.a. danskeimporten 10 Lingus Vang som gjorde et svett løp etter stor galopp i Norgesdebuten. Skulle favorittduoen gjøre seg bort er løpet åpent, og vi streker hele syv hester på forslagene.

7 Beak`s Ocean blir altså vårt halmstrå denne ettermiddagen. Vi tror Vidar Hop tar hoppa forsiktig ut, og runder disse konkurrentene relativt enkelt på sisterunden. Treneren mente hesten hadde en lav 16-tid inne før V75-løpet i Bergen sist, og det tror vi helt sikkert Super News-avkommet er god for. Vant enkelt i billig lag på Bjerke tredjesist, mens hun gjorde en flott opphenting til annen etter galopp nestsist. Sist ble det tidlig galopp mot hester som er milevis bedre enn dem hun støter på i dag. En sikker vinner feilfri vil vi tørre å påstå, og med bare syv konkurrenter blir det neppe problemer selvom kusken tar det piano ut fra start.

Tet og slutt?
1 Tamina Rascal holder absolutt toppform, og i dag er også forutsetningene perfekte for den startraske hoppa. Klarer eier og trener Arne Kristiansen å forsvare innersporet skal normalt Tamin Sandy-datteren ha en stor sjanse til å ta årets tredje triumf. Hun har støtt på adskillig tøffere motstand i sine siste starter. Skulle det strule for vår favoritt er det i første rekke 2 Keep Going og 9 It`s My Boy som står klare til å overta. Førstnevnte kan muligens nå teten, og derfra kjemper den lille krabaten godt. It`s My Boy er livsfarlig på kortspeed, og kan få drømmeløpet herfra om lukene skulle åpenbare seg for landschampion Høitomt.

Vi har satt opp tre ekspertforslag på hhv 112, 504 og 1120 kroner. Det største forslaget er en samlebong der vi spiller lillebongen ti ganger.

Kjøp en bong og følg spenningen live på Nrk2 kl. 13.30-14.30.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus