*Nettavisen* Sportspill.

Katastrofale Start er ribbet for selvtillit

NEDBRUTTE: Start tapte 3-0 for Molde i siste seriekamp og er uten seier de siste 15 kampene. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Og mot høytflyvende Jerv blir det fort problemer. Merk kampstart lørdag kl 12.00.

21.11.15 08:24

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
TV-kampene:
Helgens TV-sendte kamper
Skaderapport PL: Disse mister helgens Premier League-runde

V75 Bjerke lørdag:
Superjackpot med 21 mill ekstra
V4 Bjerke lørdag:
Herlig internasjonal V4-omgang

Lørdagens singel 1, innleveringsfrist tidlig kl 11.55.
Jerv - Start, H 2,25.

Det har blitt skrevet mye og lenge om den vanvittige Jevn-bragden, og nok en gang motbeviste de oddsen da de slo Kristiansund borte med 2-0 forrige helg - en vanvittig prestasjon av sørlendingene. Dette har vært en fantastisk sesong for dem og selvtilliten bør være på topp etter tre svært gode opplevelser på rad.

Målet seks minutter på overtid mot Follo som sikret kvalik, utlingningen mot Hødd nesten like sent og seieren på straffesparkkonkurranse og så den solide seieren i Kristiansund - høydepunktene står i kø og Jerv-spillerne må begynne å lure på om de går på vannet.

Hjemmelaget var lenge ubeseiret hjemme på Levermyr i OBOS-ligaen, men tapte 1-0 for både Hødd og Kristiansund. Kun to tap på 15 kamper i sin første OBOS-sesong er imidlertid bunnsolid og de har 7-6-2 og bare ti baklengs total. De er det beste laget rent defensivt i OBOS-ligaen denne sesongen og Start har ikke akkurat flust av offensiv kraft for tiden.

Den noe tynne Jerv-troppen har ingen fravær.

Formsvake Start
Egentlig dekker ikke ordet formsvak for hva Start har gått gjennom den siste halvdelen av sesongen. De slo Stabæk 4-1 (!) hjemme den fjerde juli i 15. serierunde og siden det har de hele tre poeng. Fra 15 kamper.

I den siste seriekampen ble de rundspilt av Molde som vant 3-0 og det er rett og slett en begredelig selvtillit de tar meg seg inn i dobbeltoppgjøret mot Jerv. De ni siste kvalifiseringene har Tippeliga-laget vunnet fem og tapt fire, så de har ikke nødvendigvis et stort overtak rent historisk.

Start har tatt syv poeng fra 15 bortekamper denne sesongen og avsluttet sesongen med 1-4-10 på reisefot. Stopper Jørgen Hammer er eneste fravær for gjestene i dag.

Nei, Start har lenge sett ut som et OBOS-lag og i dag blir det bevist. De har ingen selvtillit, ingen flyt og en elendig bortestatistikk.

Jerv har på sin side formen i ryggen og en uvirkelig fightervilje som har skapt store øyeblikk så langt. At de tar første stikk i denne kvalifiseringen er langt fra utenkelig og vi spiller lett Jerv til 2,25 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag