*Nettavisen* Sportspill.

Katastrofe i Stavanger

Foto: hesteguiden.com

Så ille som overskriften antyder er det vel ikke, men vi må nok tilbake til 80-tallet for å finne tilsvarende dårlig kvalitet på løpene som Forus presenterer i dag.

Klikk her for gratis V5A-tips.

De høye herrer i Hestesportens Hus pålegger banene å køre med to V5-spill vinteren igjennom på et fra før meget tynnslitt hestemateriell, og da ender vi opp med mildt sagt lite spennende løp. Tynne felter og forferdelig kvalitet på hestene stort sett over hele linja, og vi er stygt redd for at de som er ansvarlig for dette på et eller annet tidspunkt vil få seg en nesestyver av de helt sjeldne dersom det ikke blir tatt noen alvorlige grep i nær fremtid.

Leder rundt om?
Nok om det, vi satser våre kroner i V5A-spillet i dag, og i den fjerde avdelingen tror vi en formtoppet 6 Kurage skal ha alle muligheter til å gjenta bedriften fra sist. Ved den anledningen vant Dreamster-sønnen enkelt på fine 17.0, og dagens konkurrenter egner seg ikke til å skremme. Vi mener bestemt at teten er innen rekkevidde for 5-åringen med ikke alt for kjappe hester på innsiden, og i så fall dreier det seg om en solid vinnersjanse.

Storfavoritt i fare?
I den tredje avdelingen pådrar 3 Dr. Robert Johns seg et tungt favorittstempel, og under normale omstendigheter hadde det vært snakk om en klink vinner. Nå har det seg dog slik at det er Anders Volden som i dag setter seg opp bak Balanced Image-sønnen, og etter det vi har registrert til nå er han med respekt å melde ingen tryllekunstner i sulkyen. Oppgangen er formidabel ved favorittfall, og vi tyr således til noen garderinger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tungt spill på to
Det ligger an til tøff kjøring innledningsvis i V5-finalen, og vi er slett ikke så sikre som brorparten av spillerne er på at vinneren er å finne på duoen 2 Buck Brodde og 4 Soft Gun. Førstnevnte har ikke imponert oss, og dersom Scarlett Knight-sønnen blir i piggeste laget underveis etter startrushet kan det fort bli stive bein til slutt. Sistnevnte dukker opp i ny regi med uviss form etter lang pause, og normalt skal den storvokste Wholly Arnie-sønnen trenge et løp i kroppen før den helt store formen innfinner seg.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 108, 378 og 1200 kroner.

”Tors kiosk: Klikk her for å lære om Lyntoto”.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag