*Nettavisen* Sportspill.

KIL/Hemne tar poengene

Foto: GIUSEPPE CACACE (Afp)

Den vanskelige bortekampen mot Kolstad skal vinnes. Her er fredagens oddstips.

01.06.12 10:17

langoddsen finner vi flere objekter fra norsk 3. divisjon, Norges U21-kamp mot Aserbajdjsan, privatlandskamper og irsk Premier Division.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
36. Østerrike - Ukraina U 2,80

Ukraina lader opp til EM og stiller med mange av sine beste. De slo Estland 4-0 for et par dager siden og det nok ikke snakk om å øve på nye, defensive formasjoner eller lignende nå, dette er EM-laget som skal matches og nå skal spillet sitte. Østerrike spiller på hjemmebane siden kampen går på Tivoli stadion i Innsbruck. Marcel Koller trener laget nå og det rapporteres om bedring spillemessig. Østerrike klarte ikke kvalifisere seg for EM, men denne hjemmekampen ønsker de å vinne for her er det en viss prestisje. Begge lag er i fin form og uavgjort er like sannsynlig som noe annet. 2,80 på U får en liten innsats fra oss. Klokken 10.15 er oddsen på uavgjort endret til 2,90.

Dagens avslag
41. Shamrock Rovers - Cork City H 1,35

Cork City er det store formlaget i Irland, ubeseirede på de fem siste rundene. Sist fredag knuste de Athlone Town 6-1 i cupen. Vi kan ikke se at Shamrock, med 1-4-1 på de seks siste i serien og knepen cupseier 1-0 hjemme mot lille Limerick 37 skal være 1,35-favoritter i dag.

Dagens spill
Det er småvrient i dagene frem mot EM, med snevert utvalg og en del uvante objekter på langoddsen. I dag er det bedre utvalg enn i går og forgårs, men vi jakter jo de høye oddsene og med store, rettmessige favoritter i 3. divisjon og et par store favoritter i Irland også, er det bare noen få objekter som frister. Vi tror Bergsøy, Eik-Tønsberg, Skarbøvik og Sunndal vinner som de vil, men holder oss unna disse favoritt-oddsene. Kampen mellom Kolstad og KIL/Hemne ser mer interessant ut, og vi ser også at Norsk Tipping har lagt seg brukbart høyt på en hjemmeseier i Irland.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

32. Kolstad - KIL/Hemne
3. divisjon avdeling 10. Kolstad har vi vært innom i oddstipsene tidligere, da de svarte til forventningene og slo Tangmoen 3-0 hjemme til odds 1,60 (senere satt ned til 1,40). Kolstad kom da fra en noe svak periode med skader, laber innsats og tap 0-3 på Tynset og 1-3 hjemme for Rosenborg 3. De røk også 1-6 borte mot Strindheim, men Strindheim er avdelingens beste lag så den kunne de nesten ikke vinne. Forrige runde slo Kolstad til med en fin 3-1-borteseier mot NTNUI, der de snudde til seier fra 0-1. Kolstad har 3-0-1 på hjemmebane etter seire mot Ranheim 2, Charlottenlund og Tangmoen, og tap for RBK3 som sagt. Lagene de har slått ligger et godt stykke ned på tabellen, nå venter KIL/Hemne som ligger på 2. plass.

Vi har ikke sett noen "Kapteinens tale" fra Captain Rob hos Kolstad denne gangen, men utfra de to foregående kampene ser det ut til Kolstad nå har lite eller ingen nye skader. Magerøy, Nergård og Bjerkan har vært ute den siste tiden og kan fort være ute nå også. Snorre Voll Bekken er tilbake i Kolstad etter et opphold hos Tiller, han forsterker laget og spilte 50 minutter av kampen mot NTNUI sist.

KIL/Hemne er oppe på en fin 2. plass med 7-1-0 hittil, og er det eneste laget som har klart å holde følge med suverene Strindheim. Etter at KIL/Hemne spilte 1-1 hjemme mot Tynset i sesongens første kamp, har de gått fra seier til seier, dog uten å alltid overbevise. Fire bortekamper har gitt 3-0 over NTNUI, 4-1 over Åfjord, 3-2 over Charlottenlund og 3-2 over Tangmoen. Alle disse er lag på nedre halvdel. Sist fredag kom man forsinket til Tangmoen, gjorde en meget svak 1.omgang og lå under 0-2 til pause. Forsvaret hang ikke med på notene, offensiven skapte lite. Etter pause viste man langt bedre takter og snudde kampen. Men denne førsteomgangen får stå som et eksempel til skrekk og advarsel, for skal man slå Kolstad kreves det 90 gode minutter.

Vi har ingen lagnyheter fra bortelaget.

I en antatt tøff kamp mellom to lag i form, holder vi KIL/Hemne et hakk høyere enn Kolstad. Vi tror de har det ekstra giret som gjør at de kan ta sin femte strake borteseier. Oddsen er 1,80 og vi bruker den i en dobbel.

39. Derry City - Shelbourne
Irsk Premier Division. Det er spilt 13 runder i Irland, og vi finner Derry City på 4. plass med 6-3-4 totalt, 3-1-2 på hjemmebane. Former er god, etter en rekke på seks kamper uten seier er de tre siste vunnet mot lag på nedre halvdel. Man var noe heldige hjemme mot Bray for ti dagers siden, der man snudde kampen til 3-2 etter at motstander brant en rekke sjanser. Men disse tre liga-seirene kom over en periode på bare seks dager, og det må sies å ha vært en slitsom, men meget god uke for Derry City. Sist fredag var cupkamp og Derry City vant komfortabelt 4-0 over de lokale rivalene Finn Harps.

Det har vært noe rotering i startellever i den heftige perioden i midten av mai, men nå har laget fått litt pusterom. Sannsynlige fravær er Stewart Greacen (f) og lagets kaptein Kevin Deery (m) som begge sliter med kneskader. Ryan McBride (f) er suspendert.

Vi hadde god på Shelbourne fra Dublin i derbyet mot Bohemians forrige runde, men der ble vi skuffet. Etter å ha ledet store deler av kampen, ender det med tap 1-2 på hjemmebane, riktignok etter at man ble redusert til ti mann. Runden før tapte man fotjent 0-3 borte for Sligo Rovers. Shelbourne har to borteseire så langt, mot UC Dublin og Bohemians Dublin i sesongens første møte. I dag venter et bedre lag. Shelbourne er også videre i cupen, men de trengte to forsøk mot Bray Wanderers. På fredag ble det 1-1 borte før omkampen på mandag endte med hjemmeseier 1-0 til Shelbourne.

Manager Allen Matthews kan ikke stille toppet. Lorcan Fitzgerald (f) og Stephen Hurley (m) er fortsatt skadet. Garret Matthews (f) er usikker og testet opp mot kampstart. John Sullivan (m) er suspendert for rødt kort forrige ligakamp.

Shelbourne har ikke vunnet på Brandywell siden 2004. Med fravær i laget og mystisk form blir det neppe enklere nå. 1,75 for hjemmeseier er bedre odds enn vi forventet fra Norsk Tipping. Dette gir oss en dobbel til 3,15. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

32. Kolstad - KIL/Hemne 2,30 3,90 1,80
39. Derry City - Shelbourne 1,75 2,80 3,15

Total odds 3,15

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.