*Nettavisen* Sportspill.

Klar fordel Elise Ringen

Elise Ringen har vist flott form i det siste. Foto: Robert Henriksson (NTB scanpix)

Elise Ringen er i flott form og skal være bedre enn Marte Olsbu i dagens sprint i Ruhpolding.

16.01.15 13:23

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips:
HV71 best i derbyet
Dagens dobbel 2:
Spiller sin 800. kamp
V64/V4 Solvalla:
Redens nye stjerne innfrir

Onsdag lanserte vi det norske kvinnelandslaget som et klart spillbart objekt til å slå Italia i jentestafetten i Ruhpolding til flotte 2,15 i odds. Det spillet var inne i god tid før ankerkvinne Tiril Eckhoff hadde gjort sin stående skyting på siste etappe.

Torsdag mente vi Russland var et godt valg til å vinne herrestafetten, men en svak andreetappe av Timofey Lapshin og en strålende norsk dag på standplass beseglet det tipset, og Norge gikk over mål som vinner 4,6 sekunder foran Tsykland på 2. plass og 8,4 sekunder foran Russland på 3. plass.

Fredag er det ny øvelse i Ruhpolding og i ettermiddag er det jentenes sprintøvelse som står på programmet der Daria Domrecheva og Kaisa Mäkäräinen som vanlig er de to store forhåndsfavorittene. Vi retter dog søkelys mot en helnorsk duell.

HTML EMBED


Elise Ringen - Marte Olsbu H 1,60

I forhåndsomtalen av onsdagens jentestafett, fokuserte vi på at Marte Olsbu måtte gjøre jobben på den første etappen om Norge skulle ha muligheter på en topplassering. Marte gjorde definitivt jobben og holdt Norge med i teten etter første etappe.

Oddsen er endret til 1,45 på Elise Ringen

Gjorde jobben sin gjorde også Elise Ringen på 3. etappe selv om hun måtte bruke tre ekstraskudd (Marte brukte fire på sin etappe). I etappetid skilte det ca 30 sekunder i favør Elise Ringen.

Det ble også gått sprint sist helg i Oberhof og der ble faktisk Elise Ringen beste norske utøver på en flott 11. plass. Kun en strafferunde ble det på Elise den dagen. Marte Olsbu måtte derimot ut i fire strafferunder og endte på 50. plass og var 1,58 minutter bak Elise i mål. God hoderegning skulle da tilsi at Elise vil slå Marte selv om hun pådrar seg en strafferunde mer og kanskje selv med to strafferunder mer, dersom vi skal legge sist helgs sprint til grunn.

1,60 på at Elise Ringen er foran Marte Olsbu i mål på dagens sprint må være klart spillbart. Dog er det for lavt til å forsvare et singelspill og vi hekter derfor på en duell til.

Veronika Vitkova - Marie Dobin Habert H 1,45
Det er ingen tvil om at Veronika Vitkova er den beste tsjekkiske løperen i øyeblikket og at hun denne sesongen har overtatt tronen fra Gabriela Soukalova. Vitkova leverte en gnistrende siste etappe for Tsjekkia på jentestafetten onsdag og førte Tsjekkia inn til en overlegen seier hele 1,39 minutter foran Hviterussland på 2. plass. Sist helg vant Veronika Vitkova sprinten i Oberhof tross to strafferunder.

Oddsen er endret til 1,35 på Veronika Vitkova

Franske Marie Dobin Habert endte på 28. plass i Oberhof etter fire strafferunder, og var hele 1,28 minutter bak Vitkova i mål. Basert på det løpet er det altså klar fordel Vitkova også i sporet, og Vitkova skal kunne tåle to bom (strafferunder) mer enn Habert og likevel være foran i mål.

1,45 på at Vitkova tar denne duellen er som det må være, og kombineres med at Elise Ringen "tar seg av" Marte Olsbu og vi får dermed en dobbelodds på 1,96 etter at oddsene er endret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.