John Arne Riise trener med Apoel på Camp Nou før møtet med Barcelona for to uker siden. Nordmannen ble utelatt fra kamptroppen den gangen og er også vraket til kveldens oppgjør mot Ajax.
John Arne Riise trener med Apoel på Camp Nou før møtet med Barcelona for to uker siden. Nordmannen ble utelatt fra kamptroppen den gangen og er også vraket til kveldens oppgjør mot Ajax. Foto: Josep Lago (Afp)

Klarer seg fint uten John Arne Riise

Den norske veteranen er utelatt fra Apoels tropp mot Ajax.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Langskudd 2:  
Mourinho gambler med Costa
Oddstips:
Skadeskutt PSG får det tøft
V5 klosterskogen:Vi løper til lukene
V4 Axevalla:
  Er dette dagens lunsjmann?
V64 Eskilstuna:
Superobjekter fikser cashen

Det ble en flott start på uken for Nettavisens oddstips mandag, med treff på to av tre spillforslag (Udinese - Parma H til 2,10 i odds og dobbelen Brommapojkarna - Halmstad B + Nordsjælland - OB H til 2,64 i odds). Undertegnedes 204 ordinære oddstips i 2014 har dermed gitt en tilbakebetaling på 102,6 prosent.

Tirsdag er det Champions League for alle penga på oddsprogrammet, men ikke glem at det også spilles en rekke kamper i Championship.

Dagens langskudd

Apoel Nicosia - Ajax HApoel var ikke levnet store sjanser borte mot Barcelona i åpningskampen, men kunne reise hjem til Nikosia med hevet hode. 0-1 i Barcelona er et resultat de fleste lag på laveste seedingnivå er fornøyd med.

I kveld får vi trolig se et hjemmelag som vil prøve å beholde ballen mer og satse mer offensivt enn mot katalanerne. Hjemme på GSP Stadium er nemlig Apoel-spillerne både seiersvante og trygge, og laget har fått og erfaring på dette nivået fra tidligere sesonger.

I 2011-12 vant Apoel sin Champions League-gruppe og kom helt til kvartfinalen. Grunnlaget for suksessen ble lagt på hjemmebane. Det samme var tilfelle for årets kvalifiseringsspill, der kypriotene var nådeløse på eget gress.

Troppen består av en fin blanding av hjemlige stjernespillere og spennende utlendinger. Kantspilleren Nektarios Alexandrou og forsvareren Anastasios Papazoglou er usikre, ellers er fraværssituasjonen bra.

John Arne Riise er utelatt fra troppen fordi trener Giorgos Donis mener at backen ikke er i god nok kampform ennå.

Ajax er fortsatt et topplag i Nederland, men er på langt nær den stormakten i europeisk fotball som vi husker fra 70- og 90-tallet. Klubbens siste trofé i Europa kom så langt tilbake i tid som 1995.

Årets Champions League-sesong ble åpnet med 1-1 hjemme mot PSG. Franskmennene tok ledelsen tidlig og var det førende laget, men klarte ikke å punktere kampen og ble til slutt straffet av et frisparkmål. Etter sju runder i Eredivisie ligger Ajax på andreplass med 15 poeng.

Skademessig ser det bra ut; kun ungguttene Viktor Fischer og Riechedly Bazoer trøbler.

Ajax har ikke vunnet på de siste sju bortekampene i Champions League og møter et meget godt hjemmelag i kveld. H til 2,75 i odds er et interessant langskudd.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus