*Nettavisen* Sportspill.

Knallsterk motstand for Liverpool

Wimbledon-profilen Adebayo Akinfenwa regnes som Englands sterkeste fotballspiller og har Liverpool som favorittklubb. Foto: Tim Parker (Pa Photos)

Englands sterkeste fotballspiller er klar for å mose favorittklubben.

05.01.15 12:49

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Dagens dobbel:
Bråstopp for Spurs-festen
V65 Leangen:
Kai er til å stole på
V64 Färjestad:
En kommende stjerne

Mandagens langoddsprogram består blant annet av kamper fra FA-cupen, La Liga, Serie A, skotsk Premier League og fransk cup.

HTML EMBED

Dagens oddstips

AFC Wimbledon – Liverpool (2-0) H
HTML EMBED


Selv om AFC Wimbledon spiller på fjerde høyeste nivå i England, kunne nok Liverpool ha ønsket seg en annen motstander i tredje runde i FA-cupen. Klubben, som ble stiftet i 2002 i protest mot at Wimbledon FC ble flyttet til Milton Keynes, er arvtakere etter «The Crazy Gang» og har den samme, gale fanskaren.

Klubben startet i ligaen Combined Counties League Premier Division (niende nivå i England) og klarte å spille seg opp i det offisielle ligasystemet i 2011. Dette er klubbens fjerde sesong i League Two, og for første gang er en playoffplass innen synsvidde.

Wimbledon har nemlig vunnet de to siste kampene (4-1 over Exeter og 2-0 over Portsmouth) og har klatret til 12. plass. Det skiller bare fem poeng opp til Plymouth på den nederste playoffplassen. Laget har også spilt én kamp mindre enn de fleste opprykksrivalene.

Kveldens kamp betegnes som den største i klubbens historie, og de snaut 5000 plassene på Kingsmeadow er for lengst utsolgt.

En av klubbens største profiler, kruttønna Saheed Akinfenwa som tar 180 kilo i benkpress og regnes som Englands sterkeste fotballspiller, er en ihuga Liverpool-fan. 32-åringen har scoret sju mål på femten seriekamper denne sesongen og har følgende å si om kampen:

- Jeg danset av glede da jeg så trekningen. Jeg er Liverpool-fan og har tre drømmer: Den første er å spille for dem, den andre er å spille mot dem, og den tredje er å score mot dem. Nå har jeg muligheten til å oppleve to av tre.

Wimbledon har få skader i troppen, og manager Neil Ardley kommer til å stille med sitt sterkeste mannskap fra start.

Liverpool spilte mye bra fotball i julen, men skuffet stort da Leicester var på besøk første nyttårsdag. Selv om hjemmelaget tok ledelsen på to billige straffespark, kom Leicester tilbake og sikret 2-2.

Skademessig ser det nokså bra ut også for Liverpool, men manager Brendan Rodgers kommer trolig til å hvile flere av lagets største profiler. Liverpool var i aksjon både 2. juledag, 29. desember og 1. nyttårsdag, og det er viktig å ha friske ben til seriekampene mot Sunderland og Aston Villa og ligacupsemifinalene mot Chelsea. Klubben har også Europa League å ta hensyn til utover vinteren.

Flere av Premier League-klubbene slet mot svak motstand søndag, og Liverpool kommer i kveld til å møte et lag som kommer til å kjempe livet av seg.

Norsk Tipping har satt opp Liverpool som stor favoritt med 1,17 i odds på langoddsprogrammet, mens Wimbledon-seier betales med 12 ganger pengene.

Det finnes også handikapspill på kampen, og vi fristes av et objekt der hjemmelaget starter med 2-0-ledelse. Spillet går inn dersom Liverpool ikke vinner med mer enn ett mål, og oddsen på objektet er 2,10.

Vær obs på at dette objektet ikke kan spilles som singel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag