Med stjernespissen Mario Mandzukic tilbake etter karantene er Kroatia klart styrket i angrep.
Med stjernespissen Mario Mandzukic tilbake etter karantene er Kroatia klart styrket i angrep. Foto: Getty Images / All Over Press

Kroatia er ikke slått ut

Med seier i natt vil Kroatia fortsatt være med i kampen om avansement.

Kommersielt

Flere tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips:
Store penger på VM-kupongen?
VM-tips 1:
Den flyvende hollender slår til igjen
VM-tips 2:
Spania tar kommandoen direkte
V4/V5 Jägersro:
Et vorspiel som duger
V5 Charlottenlund:
Frekk banker
V65 Bjerke:
Stortalentet viser seg frem

Dagens VM-tips 3

Kamerun - Kroatia B

De kamerunske løvene var svært tamme i åpningskampen mot Mexico, og det var kun feilaktige annulleringer som forhindret et større tap enn 0-1. Dette laget ser rett og slett ikke ut til å holde VM-standart, og veien mot sluttspillet er nå svært lang og bratt.

Landslagssjef Volker Finke hadde lagt opp til en meget defensiv 4-1-4-1-formasjon mot Mexico. Den fungerte overhodet ikke og bidro til at laget produserte få målsjanser.

Kaptein Samuel Eto'o sliter med en kneskade og kommer trolig ikke til å spille onsdagens kamp. Skaden kan være så alvorlig at resten av mesterskapet ryker. Eto’o blir trolig erstattet av enten Fenerbaches Pierre Webo eller Lorients unggutts Vincent Aboubakar. Sistenevnte er det mest spennende alternativet, men han er ikke helt skadefri.

Kroatia spilte en sterk kamp mot Brasil, og hadde det ikke vært for et par tvilsomme dommeravgjørelser og svakt keeperspill av Sipe Pletikosas, kunne laget fort klart uavgjort. Får toppscorer Mario Mandzukic tilbake til denne kampen. Luka Modric fikk en smell i foten mot Brasil, men de siste rapportene tyder på at playmakeren blir klar.

Dersom det skulle bli seier i natt, vil Kroatia ligge ett poeng bak Brasil og Mexico før den siste runden i gruppespillet, og laget vil selv kunne avgjøre avansementet.

Kroatia er best av disse to og trenger tre poeng. Dagens tredje VM-tips blir B, selv om vi gjerne skulle ha sett oddsen et par hakk høyere enn 1,60.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus