*Nettavisen* Sportspill.

Kuyt-suksess i Tyrkia

Foto: Fenerbahce.org

Den tidligere Liverpool-spilleren Dirk Kuyt gjør suksess i Fenerbahce. Sjekk vårt oddstips.

29.08.12 17:39

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Kongsvinger feil favoritt
Tippetips: Everton holder koken
V65 Bjerke: Jackpot med 1,7 mill ekstra i sekserpotten

Onsdagens langoddsprogram består av 64 spilleobjekter og det er litt av hvert å bryne seg på. I kveld skal det avgjøres hvilke fire lag som blir de siste kvalifiserte til gruppespillet i Champions League. I tillegg spilles det tre hengekamper i Adeccoligaen. Det er returkamp i den spanske supercupen mellom Real Madrid og Barcelona. For øvrig er det også funnet plass til tysk fotball (3. bundesliga), belgisk fotball (2. divisjon) og søramerikansk fotball som spilles natt til torsdag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Ullensaker/Kisa - Sandefjord
Etter grusomme ett poeng på de sju siste kampene, ble det endelig tre poeng igjen på Kisa borte mot Notodden søndag etter en høydramatisk avslutning. To straffescoringer av den gamle Lyn- og Brann-spilleren Kristian Flittie Onstad berget en svært etterlengtet seier for romerikingene. Som med seier her vil komme a poeng med Ranheim på femteplass. Vi skal også merke oss at Kisa har spilt fem av sine åtte siste kamper på bortebane. Hjemmestatsen viser 4-1-3, men de tre siste hjemme har kun gitt ett poeng.

Sandefjord har hengt seg på Start og Sarpsborg i kampen om direkte opprykk, men måtte vente til nest siste spilleminutt før laget avgjorde bortemøtet mot Alta søndag (1-0). Med 6-1-0 på de sju siste seriekampene, vil det kun være ett poeng opp til Sarpsborg med seier i denne hengekampen og kun fire poeng opp til serieleder Start. Meget solide 6-1-2 på bortebane. Det kan godt være at Ull/kisa fikk trua på det igjen etter borteseieren søndag og vi tror laget kan skape trøbbel for Sandefjord her. Sandefjord er satt til klar favoritt her og vi finner verdi i 3,10 for hjemmeseieren som er et spennende langskudd onsdag.

Dagens avslag
Celtic - Helsingborg
Det var aldeles ikke fortjent, men Celtic fikk et strålende utgangspunkt med 2-0 seier i bortemøtet for en uke siden og Skottlands overlegent beste lag har en ypperlig mulighet til å nå gruppespillet i Champions League. Kom foran med 1-0 allerede etter tre minutter i det første oppgjøret og det var trolig avgjørende for utfallet. Sju seire på de tre første seriekampene i hjemlig liga og serieledelse. Som ventet tapte Helsingborg serieoppgjøret borte mot Djurgården lørdag, men Åge Hareides gutter var svært uheldig som tapte det første oppgjøret. Her må det et mirakel til om det skal gå, han må nok sette sin lit til innleide Nikola Djurdjic. Helsingborg viste styrke da de vant 3-0 borte over polske Slask Wroclaw i den foregående runden.

Vi er usikre på styrken til dette Celtic-laget og utelukker ikke at Helsingborg kan få noe ut av denne kampen. 1, 45 for hjemmeseier er uansett nitrist og en mil unna spillbart.

Dagens spill
Fenerbahce - Spartak Moskva
Meget interessant oppgjør i Istanbul ettersom det står 2-1 til Spartak Moskva etter det første oppgjøret i Moskva. Fire poeng er fasit i den hjemlige tyrkiske serien etter to serierunder. Dirk Kuyt har allerede markert seg etter overgangen fra Liverpool, mens Milos Krasic er ankommet fra Juventus etter et traurig opphold der. Moussa Sow har væt en suksess siden overgangen fra Lille og det er mye bra offensiv kvalitet i Fenerbahce. Nevnte Kuyt står faktisk med seks scoringer for Fenerbahce på de fem siste kampene og scoret blant annet de svært viktige bortemålet mot Spartak og har altså vært en voldsom suksess for laget.

Spartak Moskva skal si seg godt fornøyd med at de vant 2-1 i det første oppgjøret etter en jevn kamp. Nå ryker altså laget ut med tap 0-1. Variable 2-0-2 på de fire siste i den hjemlige russiske serien, begge bortekampene er tapt. Flere spillere er usikre. Den svenske landslagsspilleren Kim Källstrøm er foreløig ikke klar etter overgangen fra Lyon. Spissen Welliton er skadet. Den irske landslagsspilleren Aiden McGeady holder til i klubben, det samme gjør den tidligere Everton-spilleren Diniyar Bilyaletdinov. Som hos mange andre østeuropeiske klubber, er det også flere brasser i klubben.

Det skal være klar fordel Fenerbahce dette som blant annet imponerte med 4-1 seier borte mot rumenske Vaslui i den forrige runden og gjorde en solid seriekamp hjemme mot Gaziantepspor i helgen (3-0 seier). Fenerbahce deltok sist i gruppespillet i Champions League i 2008/09.sesongen, dog uten videre suksess. Spartak deltok i gruppespillet i 2010/11-sesongen, men klarte ikke avansere til sluttspillet. Fenerbahce hadde voldsomme 14-3-0 både forrige sesong og sesongen før på hjemmebane i seriespillet og er et svæt typisk og sterkt hjemmelag. Spartak hadde 10-6-6 på bortebane i serien sist sesong, men har altså tapt sine to seneste bortekamper i serien nå.

2,10 er oddsen på at meget hjemmesterke Fenerbahce vinner i kveld. 1-0 er altså nok til avansement, mens 2-1 betyr ekstraomganger. Oddsen for hjemmeseier er 2,10 og kampen kan naturligvis spilles som singel.

Spilleforslag 2 onsdag (spillestopp kl 20.40):
Kamp 38 Fenerbahce - Spartak Moskva 2,10 3,05 2,70
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.