*Nettavisen* Sportspill.

Kval til storløp på Biri

Foto: hesteguiden.com

Landets beste 3-åringer møtes til dyst på Biri i kveld til kvalifiseringene til hhv Biri Oppdretningsløp og Prinsesse Märtha Louises Pokalløp.

16.07.09 22:55

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Disse to storløpene er to av de mest pengestinne løpene for våre norskfødte 3-åringer, og i fjor var det Gazpower og Ridder Prinsen som gikk seirende ut av de to bataljene. Førstnevnte vant til brakodds, mens sistnevnte som også senere på høsten tok seg av Kriteriet var blant favorittene. I løpenes historie har det vært mange flotte vinnere, men de raskeste gjennom tidene må vi tilbake til 2004 for å finne. Da triumferte nemlig H.G. Balder på fantomtiden 25.4, mens Jetstile tok seg av sitt løp på sterke 14.4 Årets finaler kjøres søndag 26. Juli, hvor vinnerne kammer hjem flotte 300.000 kroner hver seg.

To kval til Oppdretningsløpet
I de to innledende løpene for dagen er det kaldblodhestene som skal i aksjon, og etter vårt skjønn er det skremmende at kun 15 3-åringer finner det for godt å forsøke seg. Kvaliteten på de beste er det uansett lite å utsette på, og i det første kvalet setter ringreven Hans P. Tholfsen seg opp bak forhåndsfavoritten Voje Spik. Spikeld-sønnen er ubeseiret så langt i år, og med de kvalitetene denne storvokste 3-åringen legger for dagen, er det trolig snakk om en hest vi kommer til å få høre mye i fra i årene som kommer.

Tre hester som har hevdet seg i årgangsløpene hele veien skiller seg klart ut i det andre kvalet, som også er innledningen på V5-spillet. 3 Wiking Blesen var nærmest uten konkurranse frem til mai, men i de siste løpene har Moe Odin-sønnen vist litt sviktende moral. Nå har dog Wik-traveren fått litt tid på seg til å få ladet opp batteriene, og den startkjappe krabaten er således hesten å slå fra spiss. 5 Tin Tveiten og 6 Eigelandsprinsen holder svært høy klasse, og begge må tilmåles solide vinnersjanser.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

Tre kval til Märthaløpet
Litt bedre stilt er det blant varmblodshestene, men 28 deltagere (etter at 3 Santanic er strøket i det åttende løpet) fordelt på tre kval (løp, 6,7 og 8) er heller ikke mye å rope hurra for. I V5-avslutningen syntes vi duoen 1 King Coral og 9 Be My Hero hever seg litt over mengden. Førstnevnte var brenngod til seier på flotte 16.6 full vei sist, men galoppen ligger litt på lur for S.J.`s Photo-sønnen. Sistnevnte har kanskje manglet det lille ekstra nå på slutten, men Victory Abroad-sønnen scorer mye på sin voldsomme stabilitet. 8 Viktor D`Estino gikk klart godkjent etter lang pause sist, og Super Arnie-sønnen, som forventes kraftig forbedret til dagens dyst må sees på som en outsider.

I den andre kvalen kommer 8 Thai Olympic tilbake etter missen som megafavoritt i den siste starten i Tamin Sandy`s Æresløp på Leangen. Det var liksom opplest og vedtatt at Thai Tanic-sønnen skulle vinne det løpet, men slik skulle det altså ikke gå. 3-åringen viste seg å slite med halsproblemer, og kunne således ikke gjøre seg gjeldende til slutt ved den anledningen. Blekkan-traveren rapporteres nå å være fit for fight igjen, og da skal det normalt ikke være snakk om saken.

I den avsluttende kvalen har 4 Golden Brown et rent straffespark, og Chipmate-sønnen som imponerte voldsomt til sølv på 15.4 full vei mot eldre hester i et V75-løp i den siste starten, er også den klare favoritten til å ta seg av selve finalen. Forut for den siste starten tok Tovengen-traveren seks strake triumfer, og vi mener bestemt at det her er snakk om den klart tøffeste hesten i årgangen så langt.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

Dagens banker
Vår soleklare banker for dagen finner vi i den andre avdelingen i form av 2 Beer At Four, og vi er rimelig sikre på at den svært startkjappe Broadway Hall-sønnen leder dette løpet rundt om. Etter to enkle triumfer i innledningen på sesongen ble 3-åringen toer på flotte 16.0 full vei i et V75-løp i den siste starten, og treningsrapportene i forkant av dette løpet er positive. Blekkan-traveren går trolig en lav 15-tid, og da må i så fall de øvrige konkurrentene konsentrere seg om sølvet.

To relativt åpne
I hhv V5-3 og den fjerde avdelingen ser det på forhånd ut til å være rom for at det kan dukke opp noen overraskende vinnere, og spesielt i et heftig sprintløp for varmblodshester i V5-4 virker bred gardering som en fornuftig løsning. I den tredje avdelingen står 13 Mentor Mort for tur til å vinne løp, men Witberg-traveren ser slett ikke ut til å være lett å sveive inn. 4 Turbo Prins kan fort vise seg forbedret med et løp i kroppen etter litt pause, og i et løp uten de helt store kanonene bør den kapable Drillo-sønnen vurderes tidlig.

Ekspertforslag
Til V5-løpene på Biri på fredag har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 108, 432 og 1260 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Nyhet!
Nettavisen tilbyr nå sine lesere å motta nyhetsbrev-gratis, til V65 og V75-omgangene, og dersom du vil ha dette direkte til din e-post, går du inn å registrerer deg her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag