Det var ville jubelscener da Hellas scoret det avgjørende 2-1-målet mot Elfenbenskysten i den siste gruppespillkampen.
Det var ville jubelscener da Hellas scoret det avgjørende 2-1-målet mot Elfenbenskysten i den siste gruppespillkampen. Foto: Sergei Grits (AP / NTB scanpix)

Lagene ingen hadde tro på

Du hadde fått god odds dersom du hadde tippet at Costa Rica og Hellas skulles møtes i åttedelsfinalen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Tippetips: Jackpot på 900.000 kr
VM-tips 1: Mexico mangler disse to
Oddstips 1:
Drillo redder Lyn fra katastrofe
Galopp:
Nettavisens utrolige tipsflyt
V65 Forus:  Kaptein Sabeltann på nytt tokt

Søndag kan vi glede oss til VM-kampene Costa Rica - Hellas og Nederland - Mexico på oddsprogrammet. Men det spilles også en rekker kamper i Oddsen-ligaen.

Dagens VM-tips 2

Costa Rica - Hellas U


Costa Rica havnet i en tøff gruppe og var tippet nord og ned av ekspertene før VM-startet. Sju poeng og 4-1 i målforskjell mot Italia, Uruguay og England er i så måte intet annet enn svært overraskende og imponerende. Har spilt smart, gjerrig og oppofrende fotball, og på topp må motstanderne passe seg for den giftige unggutten Joel Campbell.

Hellas var heller ikke levnet mange sjanser av ekspertene, og spesielt ikke etter at laget ble knust 3-0 av Colombia i åpningskampen. Det så heller ikke lyst ut etter 0-0 mot Japan, men et straffespark på overtid mot Elfenbenskysten sørget for at laget tok seg videre med 2-1-seier over afrikanerne.

Hellas har igjen måttet tåle mye kritikk for sitt defensive spill og manglende kvalitet i angrep. Men mot Elfenbenskysten viste grekerne at de er i stand til å spille god og underholdende fotball. Laget kom på flere godt timede overganger, og det luktet krutt av langskuddene (Hellas hadde tre avslutninger i treverket).

Panagiotis Kone skadet seg mot Elfenbenskysten, og det ser ikke ut Bolognas offensive midtbanespiller blir klar. Andreas Samaris kommer dermed inn som erstatter. Keeper Orestis Karnezis skal være friskmeldt. Kostas Katsouraniser tilgjengelig etter å ha sonet karantene sist, men kapteinen starter trolig på benken.

Det er to defensivt anlagte og godt organiserte lag som møtes i Refice klokken 22 i kveld, og det er ventet at dette blir et jevnt oppgjør. Oddsen på U er derfor satt så lavt som 2,85. Costa Rica har imponert klart mest så langt, men Hellas er et slu mesterskapslag som aldri kan avskrives. Uavgjort blir vårt tips på kampen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus