*Nettavisen* Sportspill.

Lager sveitserost av Kroatia

Bayern München-stjernen Xherdan Shaqiri (22) er Sveits' mest kjente fotballspiller.

Sveits peker seg ut som det beste spillet på dagens langoddsprogram.

10.03.14 12:56

Flere tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips:
Disse spissene skremmer ikke Norge
Oddstips 2:
Liverpool vs Danmark
V65 Bjerke:
Vi byr på en Martini
V5 Skive:
Sjekk eksperttipsene

Det spilles en rekke privatlandskamper i fotball i kveld, men påoddsen kan vi blant annet også spille på langrennssprint og Postenligaen.

Dagens langskudd
Ukraina – USA H, 2,30

Ukraina gjorde sine saker bra i VM-kvaliken og knivet med England om seieren i gruppe H. Hadde 2-0 å gå på etter hjemmematchen mot Frankrike i playoffen, men VM-drømmen brast etter 0-3 på bortebane. Er det europeiske laget med høyest FIFA-ranking som ikke er kvalifisert for Brasil.

USA har spilt tre treningskamper etter at VM-billetten ble sikret. De har endt med tap for Østerrike, 0-0 mot Skottland og 2-0 mot Sør-Korea.

I kveld er det utenlandsproffene som skal prøve å overbevise landslagssjef Jürgen Klinsmann om at de fortjener en plass i VM-troppen. Den tidligere stjernespissen kommer trolig til å bruke mange spillere i løpet av matchen for å teste ut flest mulig.

En stor del av spillerne spiller for britiske klubber, men det er mange grovarbeidere og få eller ingen stjerner i troppen. Michael Bradley og Mix Diskerud er ikke tilgjengelige.

Ukraina stod med en lang rekke med kamper uten baklengs før 0-3 mot Frankrike, og vi ser ikke helt hvilke spillere hos USA som er i stand til å true Ukrainas solide forsvarsrekke.

Grunnet urolighetene på Krim-halvøya er kampen flyttet til nøytral grunn på Kypros. Det er hovedgrunnen til at H betales såpass høyt som 2,30.

Klikk her for å levere dette spillet(objektet må kombineres)

Dagens spill
Sveits – Kroatia H, 2,10

Sveits var det klart beste laget i Norges VM-gruppe og gikk gjennom kvalifiseringen uten tap. Landet har gjort det stabilt godt over tid og ligger helt oppe på sjetteplass på FIFA-rankingen.

Landslagstrener Ottmar Hitzfeld råder over en tropp av meget god kvalitet, og mange av spillerne er sentrale brikker i sterke lag i ligaer som Serie A, La Liga og Bundesligaen.

Til kveldens kamp er Xherdan Shaqiri, Johan Djourou og Pirmin Schwegler tilbake fra skader, og Hitzfeld har dermed tilnærmet fulltallig mannskap.

Sveits tapte 1-2 for Sør-Korea etter VM-kvalifiseringen, men det resultatet legger vi ikke særlig vekt på. For det første var ikke laget toppet, og motstanderens vinnermål kom helt på tampen av kampen.

Dette er ikke den beste Kroatia-årgangen vi har sett, og landet hadde en langt mer humpete vei mot VM enn Sveits. Avsluttet gruppespillet meget svakt, og sikret VM-billetten ved å slå Island i playoffen.

Landet har kjente spillere som kaptein Darijo Srna, Real Madrids Luka Modric, Sevillas Ivan Rakitic og Bayern München-stjernen Mario Mandzukic, men resten av troppen er langt mer ordinær. Flere spillere sliter med formen, og det er også noen skadefravær.

Den nokså uerfarne treneren Niko Kovac ble ansatt som ny landslagssjef etter VM-gruppespillet, og det er ventet at han kommer til å bruke de første treningskampene til å eksperimentere en del med laget for å finne rett formasjon og riktig startellever.

Kovac må klare seg uten sin klart viktigste spiller i åpningskampen mot Brasil. Mandzukic må nemlig sone karantene etter en hodeløs takling i Island-kampen. Spørsmålet blir om Kovac velger å bruke denne eller andre privatkamper til å drille et angrep uten Mandzukic.

Sveits er det beste laget av disse to og er som regel til å stole på på hjemmebane i slike oppgjør. 2,10 for H er ok betalt.

Klikk her for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag