*Nettavisen* Sportspill.

Laura vil ha gull

Tyske Laura Dahlmeier (til venstre) tok sølv på jaktstarten søndag. AFP PHOTO / LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER FINLAND OUT Foto: Markku Ulander (Afp)

Den nye skiskytterstjernen, Laura Dahlmeier, går sisteetappe for Tyskland under fredagens VM-stafett i skiskyting. Nettavisen tror på tysk gull.

15.03.15 07:25

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Dagens dobbel 1:
Nytt hockeytreff i Sverige?
Dagens dobbel 2: Høyt spill til 4,23 i odds
V4/V65 Solvalla:Stjernekusken får tillit
V65 Jarlsberg: Supertalent i årsdebut

Etter en tung start på uken for oddstipsene, ble det full fest torsdag. Både hockeydobbelen fra Sverige (2,97 i odds), skiskyting-dobbelen (2,63 i odds) og singelspillet på Everton (2,15 i odds) gikk inn og sørget for et pent overskudd for alle som fulgte anbefalingene.

Dessverre klarte Villarreal verken seier eller uavgjort mot Sevilla, og vi måtte nøye oss med to ganger 11 rette på tippetipsene.

Fredag er det blant annet VM-stafett i skiskyting for kvinner, La Liga, Bundesligaen og Ligue 1 på oddsprogrammet.

HTML EMBED

4x6 km stafett kvinner - vinne Tyskland - odds 2,35 (spillstopp kl 17.10)
Ole Einar Bjørndalen og Martin Fourcade "gjorde jobben sin" og innfridde i sine respektive dueller torsdag og sørget for flott dobbeltreff for vår skiskytingsdobbel på torsdag til pene 2,63 i odds. Fredag er det stafett for kvinner som står på programmet i Kontiolahti, dessverre uten norske medaljesjanser, om ikke jentene skulle overgå seg selv og kanskje være med i kampen om bronsen.

Gullkampen kommer garantert til å stå mellom storfavorittene Tyskland og Tsjekkia, slik det har gjort i alle verdenscupstafettene denne sesongen. Totalt er det avviklet fem stafetter og Tsjekkia har vunnet tre, mens Tyskland har vunnet to.

Eva Puscarcikova, Gabriela Soukalova, Jitka Landova og Veronika Vitkova har vært det tsjekkiske laget i alle de fem stafettene, mens Tyskland har variert litt på sitt lag. I dag er Franziska Hildebrand, Franziska Preuss, Vanessa Hinz og Laura Dahlmeier de fire utvalgte og det er uten tvil den beste tyske lagoppstillingen.

Eva Puscarcikova og Jitka Landova hadde en fæl sprint sist lørdag med henholdsvis fem og seks bom, og endte langt nede på resultatlisten og ingen av dem gikk derfor søndagens jaktstart. Det gikk noe bedre for Eva Puscarcikova på 15 kilometeren onsdag. To bom ga henne en 24. plass. Verre gikk det for Jitka Landova som igjen pådro seg seks bom og endte helt nede på 75. plass.

De tyske jentene har levert langt mer stabilt hittil i VM, selv om også de har bommet endel. Og selv om de tsjekkiske jentene har veldig god erfaring og gode opplevelser i stafettene denne sesongen, må det være urovekkende spesielt for Landova å ha bommet så mye hittil i VM.

Tyskland er satt til favoritt for å vinne stafetten og det er nok riktig. 2,35 på at Laura Dahlmeier (som har 4. plass, 2 plass og 6. plass hittil) kommer først i mål etter den fjerde og siste etappen er klart godkjent betaling og spilles.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.