*Nettavisen* Sportspill.

Lazio er gode nok for CL

STILL GOING STRONG: Miroslav Klose (37) leder antakeligvis angrepet til Lazio denne tirsdagen. Foto: Tiziana Fabi (Afp)

Lazio imponerte stort i fjorårets Serie A og har ikke akkurat blitt svekket i sommer.

18.08.15 11:04

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Dagens dobbel:
Ipswich mener alvor
Dagens dobbel 2:
Uniteds motstander sliter med skader
V4 Visby:
Gamlingen blåser alle
V5A Drammen:
Store lunsjpenger i luften

tirsdagens langoddsprogram er det flotte CL-kamper, som for eksempel Manchester United - Club Brügge, og full runde fra Football League (Championship, League One og League Two).

Dagens singlespill, innleveringsfrist klokken 20.40.
Lazio - Bayer Leverkusen, H 2,35.

Ser man på sommerstatistiken til Lazio, vil man umiddelbart legge merke til alle tapene. De åpnet sesongoppkjøringen med 9-1-seier over Top 11 Cadore, et miniputtlag, og har siden tapt for Vicenza, Anderlecht og Mainz. I tillegg kommer supercup-tapet for Juventus som salt i såret.

Det de to første rundene i for eksempel England har lært oss, er imidlertid at sesongoppkjøringsresultatene ikke nødvendigvis har mye/noe å si.

Kampen mot Juventus var dessverre preget av en elendig gressbane og intens varme, og trofeet har i seg selv lite å si - spesielt når kampen blir spilt i Kina. Og Juventus viste seg for store tre ganger også forrige sesong.

Det var forventet at mange storklubber skulle så klare med sjekkheftet i forsøk på å lokke spillere som Felipe Anderson og Stefan de Vrij vekk fra Lazio, men å beholde alle stjernene har Lazio lykkes med. Og det er en solid innsats i seg selv.

Overgangstaktikken har også vært spennende. Selv om de kanskje skriker etter spesielt en klassespiss, har de valgt å satse på å kjøpe unge spillere. Troppen har nå blitt veldig stor og ambisiøs, men det er ingen tvil om at Lazios mål er å kvalifisere seg til Champions League gjennom Serie A også neste sesong.

Lazio hadde en tidvis fantastisk form på hjemmebane forrige sesong. De tapte riktignok hjemme for gode lag på øvre halvdel av tabellen - som Inter, Roma, Juventus, Napoli og Genoa - men hadde statistikken 12-1-6.

Lazio har noen små skadebekymringer. Målvakten Federico Marchetti og spissen Filip Djordjevic er begge regnet som svært tvilsomme til kamp. Begge er spillere som kunne startet kampen og spesielt Marchetti savnes. Ravel Morrison er skadet.

Heldigvis er spiss og 37-åring Miroslav Klose - som sannsynligvis kommer til å starte - tilbake i full trening, det samme gjelder stopperen Edson Braafheid.

Leverkusen vant
Dagens gjester åpnet sesongen med en godkjent hjemmekamp mot Hoffenheim, der de var store favoritter og vant 2-1 i det som betegnes som et fortjent resultat.

Likevel måtte de kjempe hardt for poengene, etter at gjestene tok ledelsen tidlig. Innbytter Julian Brandt var mot slutten av kampen spilleren som reddet dagen for Bayer Leverkusen.

Tyskerne har fått god tradisjon i Champions League og deltatt i den gjeveste turneringen i to sesonger på rad. Forrige sesong imponerte de, men røk til slutt ut på straffer mot Atletico Madrid. Erfaring har de mer av enn dagens italienske motstandere og det må de utnytte.

Leverkusen hadde 7-4-6 på reisefot forrige sesong. Godkjent, men ikke mye mer.

De har også et visst forsvarsproblem før kampen. Ömer Toprak, Tin Jedvaj og kaptein Lars Bender er alle skadet. Sistnevnte betegnes som usikker og spiller om han er klar, men han ble tvunget av banen mot Hoffenheim sist. Nysigneringen Charles Aranguiz kom nettopp tilbake fra ferie og mangler kamptrening.

Det blir spennende å se styrkeforholdene i denne kampen, men Lazio på vet at de er avhengige av et godt hjemmeresultat. Bayer Leverkusen er ingen lett motstander, som vil være fornøyd med uavgjort, men vi tror likevel at Lazio har det som skal til foran titusenvis med gale Laziali.

2,35 på hjemmeseier blir dagens spill fra Champions League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag