MOTFLYT: Særdeles lite går Lazio og trener Stefano Piolis vei for tiden.
MOTFLYT: Særdeles lite går Lazio og trener Stefano Piolis vei for tiden. Foto: Tiziana Fabi (Afp)

Lazio-sjefen bør frykte for jobben

Og da er det ikke lurt å bruke krefter på en meningsløs Europa League-kamp.

Kommersielt

Det er full runde i Europa League denne torsdagen, sammen med norsk, svensk og amerikansk hockey.

Onsdagen ble en godkjent oddsdag for Nettavisen, og Gent leverte hjemmeseier til 2,25 i odds. Langskuddet på Leverkusen var absolutt verdt et forsøk men gikk ikke hele veien, av totalt tre tips.

Dagens singel, innleveringsfrist klokken 21.00.
Saint-Etienne - Lazio, H 2,25.

For å gjøre det klart: Denne kampen er helt uten betydning for noen av lagene. Lazio er gruppevinner og Saint-Etienne er allerede videre som nummer to. Det er derfor grunn til å vente en viss rotasjon i lagene i kveld.

Hjemmelaget har ikke sin beste sesong i hjemlig Ligue 1 denne sesongen, men plukker greit med poeng og ligger på en sjetteplass. Det er først og fremst på bortebane de sliter, og de har solide 5-2-2 på hjemmebane. Saint-Etienne er alltid bunnsolide hjemme. De siste syv kampene i alle turneringer har de 2-2-3, så formen er ikke brennhet på hjemmelaget.

I Europa League har de levert godkjent, og bare tapt for dagens motstander med 3-2 i Roma. Da fikk de imidlertid to mann utvist.

UEFA.com melder om en rekke fravær for hjemmelaget. Backen Theophile-Catherine og angriper Beric er definitivt ute, men har ikke spilt en stor rolle denne sesongen. Angriperne Bahebeck og Bamba er sammen med forsvarerne Clerc og Brison tvilsomme.

Lazio må vinne i Serie A
Hovedtreneren i Lazio fikk bøttevis med skryt forrige sesong, da Lazio var utilnærmelige og vant nesten alt på vårparten. Den tiden virker å være langt borte, denne sesongen har sett under ett vært en stor skuffelse. Det jobbes med et generasjonsskifte, og det går sjelden smertefritt for seg.

Gjestene har tapt sine to siste kamper, og har totalt fire tap de siste syv kampene. På bortebane i Serie A er de helt begredelige, og står med 1-0-6 og 4-17 i målforskjell.

Nå er Pioli mer eller mindre avhengig av seier mot formsvake Sampdoria til helgen for å beholde jobben og vil neppe risikere noe som helst i en kamp som ikke betyr noe. Det er grunn til å forvente et svært B-preget Lazio i kveld.

Til kampen kommer uansett ikke Keita, Radu og Milinkovic-Savic, tre innflytelsesrike spillere. Alle er suspenderte. I tillegg er stopper de Vrij, kaptein Stefano Mauri og midtbanespiller Onazi alle skadde, noe de har vært en stund.

Selv om kampen er uten betydning, er hjemmebane alltid en motivasjon i seg selv. Lazio kommer i alle fall ikke til å være fokuserte til denne kampen og Saint-Etienne er alltid gode hjemme. Vi spiller hjemmeseier til 2,25 i odds.

Klikk her for å levere dette spillet!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør