I FORM: Ti poeng de siste fem kampene smaker nok godt for et Leeds som har slitt.
I FORM: Ti poeng de siste fem kampene smaker nok godt for et Leeds som har slitt. Foto: Barrington Coombs (Pa Photos)

Leeds-oppturen får en brå slutt

I kveld møter det et Wolverhampton med dårlig tid.

Kommersielt

Det ble flott tilbakebetaling på langoddsen i går. Den ene fotballdobbelen til 3,41 i odds med Getafe og Hull-seier gikk rett inn, sammen med en spenstig håndball-dobbel med over 48,5 mål i Danmark - Romania kombinert med Nederland-seier til flotte 3,51 i odds.

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
V5:
Nå må det være dags for Brenden

TV-oversikt: Slik ser du ukens fotballkamper

Det er et ganske sparsomt langoddsprogram denne torsdagen, men det er heldigvis full runde i NHL, en del kamper i cupfotball og i Championship. I tillegg er det flust av dueller til skiskyttersprinten i Polkjuka.

Dagens dobbel, innlevering klokken 20.40.
Wolverhampton + Begge lag scorer i Sampdoria - Milan, samlet odds 3,05.

Wolverhampton - Leeds, H 1,85
De oransjekledde ulvene har ikke tapt de siste fem kampene, men har samtidig kun én triumf. De har møtte en rekke tøffe lag, dog, og spilte uavgjort mot formsterke Nottingham Forest forrige uke.

Hjemmelaget var lenge med i opprykkskampen forrige sesong, men sviktet til slutt. Også denne sesongen kom de godt i gang, men har tapt for mange poeng til å bli annet enn midt på tabellen.

Wolverhampton har en noe svak hjemmestatistikk og står med 2-5-3 så langt denne sesongen. De er ett av få lag som er bedre borte enn hjemme.

Verdt å nevne er det også at Wolves vant begge ligakampene mot Leeds forrige sesong, 4-3 hjemme og 1-2 borte.

Hovedmålvakt Emi Martinez er skadet, sammen med den viktige forsvareren Kortney Hause og angripene Nouha Dicko. Björn Sigurdarson og Razak Boukari er også skadet, men har ikke spilt en kamp denne sesongen.

Leeds har poengmessig levert bedre i det siste og står med ti poeng de siste fem kampene. Det har imidlertid vært mot variabel motstand, selv om 2-1-seieren over et da formsvakt Hull var imponerende. I helgen ble det poengdeling borte mot Charlton.

Samtidig som Wolves' hjemmestatistikk er noe svak, er bortestatistikken til Leeds tilsvarende solid. 3-5-2 på reisefot vitner om et lag vanskelige å slå.

Tomasso Bianchi er tvilsom og Ross Turnbull er skadet, begge har null kamper denne sesongen. Den viktige forsvareren Gaetano Berardi er ute.

Selv om statistikken taler noe mot det, tror vi hjemmebanefordelen vil avgjøre til fordel for Wolverhampton. De har levert gode resultater mot sterke motstandere og fortjener tillit til 1,85 i odds.

Begge lag scorer i Sampdoria - Milan, 1,65 i odds
Det er to uhyre formsvake lag som møtes i Genova. Sampdoria berget et poeng på overtid borte mot Lazio sist, etter å ha vært nest best gjennom nesten hele kampen. De scoret imidlertid mål - og har gjort det de tre siste kampene.

Jeg tror ikke vi skal bekymre oss for om Sampdoria slipper inn mål, de har åtte baklengs de siste tre kampene. Vincenzo Montella er ny trener og har ikke veldig bra med forsvarsmateriale å gå ut fra.

Samtidig har de blå fra Genova en fryktinngytende offensiv, selv om storscoreren Eder ikke er i sin beste form - han startet ikke mot Lazio. Han er trolig ute til dagens kamp også, toppscoreren med ti mål på femten kamper denne sesongen. Midtbanespiller Barreto og forsvarer Silvestre er også ute.

Milan ble geleidet ut av banen med en enorm pipekonsert etter å ha tapt poeng hjemme mot Hellas Verona i helgens kamp. De tok ledelsen ved superspissen Carlos Bacca, men Nigel de Jong laget straffespark og fikk rødt kort i en kamp som endte 1-1.

Det glir virkelig ikke offensivt for Milan for tiden, men mot nettopp Sampdoria vant de 4-1 for to og en halv uke siden, i det som var deres beste kamp denne sesongen. Milan-treneren Sinisa Mihajlovic trente nettopp Sampdoria forrige sesong, og er naturligvis ute etter å bevise noe mot gamle disipler.

Uansett: Det lukter mål i denne kampen. Milan har ikke levert strålende, men kommer til å jakte seieren her. Samtidig er Sampdoria god for et mål eller to. Vi spiller begge lag scorer til 1,65 i odds og får en dobbel til over tre ganger pengene.

Klikk her for å levere denne dobbelen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør