*Nettavisen* Sportspill.

Legia hever seg uten Berg

TAKKET FOR SEG: Henning Berg er ikke lenger trener for Legia Warszawa, noe vi tror vil slå positivt ut. Foto: Pa Wire (Pa Photos)

Nettavisen tror Legia Warszawa får en Europa-opptur uten Berg ved roret.

22.10.15 12:13

Det ble en ny, strålende tipsdag for Nettavisen onsdag. Av fire tips gikk to inn, langskuddet på Malmö til 3,80 og den ene dobbelen til 2,54 i odds. Deilig pluss for andre dag på rad.

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 1
: Henriksen og co. tar ny storskalp
Oddstips 3: Umiddelbar Solskjær-effekt for Molde
Oddstips 4: Slo Rosenborg - vinner også i kveld
Langskudd
: Athletic Bilbao i trøbbel i Serbia

Liverpool - Rubin Kazan: 17 ting du ikke vet om Rubin Kazan
TV-kampene
: Slik ser din TV-uke ut

V5A Bjerke: Herlig lunsj på Bjerke
V65 Bergen: Folkehesten byr opp til kamp
V64 Umeå:
Solid banker i strålende omgang

torsdagens langoddsprogram er det en lang rekke med spennende objekter å velge i. Europa League er høydepunktet for mange, med god grunn: Liverpool og Tottenham er blant lagene som skal i aksjon.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.55.
Legia Warszawa + Sporting Braga, samlet odds 4,37.

Legia Warszawa - Club Brügge, H 1,90
Det er på ingen måte meningen å sparke en som ligger nede, men Legia hadde kjørt seg fast under Henning Berg. Nå gjelder det for klubben å vise at de kan heve seg fra det de har levert det siste drøye halvåret, og startet gjenreisingen med en komfortabel 3-1-seier mot daværende tredjeplass Cracovia, etter hat trick av Nemanja Nikolic. En solid åpning!

Nå har russeren Stanislav Cherchesov altså tatt over roret og har en massiv oppoverbakke i Europa League. Med null poeng fra to kamper mot henholdsvis Midtjylland borte og Napoli hjemme, er det så nærme vinn eller forsvinn det kan komme for Legia Warszawa.

Hjemmelaget har ikke en god hjemmestatistikk denne sesongen med 2-3-1, men de hadde 10-3-2 i seriespillet forrige sesong og optimismen virker å være på vei tilbake i den polske storbyen.

Denne kampen kommer for tidlig for skadde Michael Gyro og Ondrej Duda.

Også gjestene har tapt begge sine to kamper i Europa League så langt, etter å ha tapt for Manchester United i mesterligakvalifiseringen. Spesielt 1-3-tapet hjemme for Midtjylland var ydmykende. Også i hjemlig liga går det dårlig, med 6-1-4 på elleve kamper og femteplass i ligaen.

De slo imidlertid noe tilbake med 1-0 over Oostende i helgen.

Vi tror Legia nyter godt av trenerskiftet og tar en ny seier i kveld. 1,90 er greit betalt for et normalt knallsterkt hjemmelag.

Sporting Braga - Marseille, H 2,30
Sporting Braga er trolig det stabilt beste laget bak de tre topplagene Sporting Lisboa, Porto og Benfica. De har hevdet seg i denne turneringen før og vi vet at portugiserne setter Europa League svært høyt.

I hjemlig liga har de fått en grei sesongstart, og ligger fjerdeplassert med 4-1-2. Tapene har kommet for topplagene Estoril og Rio Ave helt i begynnelsen av sesongen. De siste seks kampene i alle turneringer har de fem seire og en uavgjort. Helt grei form der, altså.

Denne kampen kommer for tidlig for André Pinto og Rodrigo Pinho. Førstnevnte er en viktig forsvarer, mens de har god dekning for Pinho. Arghus er tilbake i troppen.

Marseille har havarert komplett. Det så ut til at de skulle få en opptur etter at Michel tok over trenerrollen, men gleden ble kortvarig. Nå har de tre poeng fra de siste fem ligakamper, noe som plasserer dem helt nede på 16. plass i ligaen.

Kvaliteten på enkeltspillerne til Marseille skal ikke betviles, for de har blant annet Ligue 1's toppscorer Michy Batshuayi og en Lassana Diarra som har vist store takter. Men de har slitt stort med samspillet og de har bare ett poeng fra tre bortekamper så langt. Fokuset til den franske storklubben må være ligaen og å plukke poeng her.

De kommer imidlertid til Portugal med fulltallig tropp, med unntak av uregistrerte Abou Diaby og nå utlånte Gael Andonian.

Selvtillit har vanvittig mye å si og det er ingen tvil om hvilket lag som har mest av det for øyeblikket. Portugiserne er også kjent for å sette Europa League svært høyt og den strålende formen til Braga gjør at vi ikke klarer å avstå H'en i denne. 2,30 er helt godkjent betalt.

To svært godt betalte favoritter i denne dobbelen - som vi har svært god tro på!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.