Leicester's  Leonardo Ulloa scoret to av målene i hjemmetriumfen mot Newcastle sist lørdag.
Leicester's  Leonardo Ulloa scoret to av målene i hjemmetriumfen mot Newcastle sist lørdag. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Leicesters fenomenale vår

Leicester tok to poeng på tretten ligakamper i fjor høst og så lenge fortapt ut i Premier League. Men fem seire på de seks siste har sendt Leicester på trygg grunn. Vi tror oppturen fortsetter lørdag.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Bunnlagene må vinne
Oddstips 3: Mer trøbbel for svekket Milan
Tippetips: Brann best hjemme i Bergen
Oddslangskudd: Stabæk kan plage Vålerenga
V75 Biri: Vi lanserer tre bankere
V5 Biri lørdag: Høitomt til å stole på
V4/V5 Klampenborg: Fine løp lørdag ettermiddag
Tippeliga: Skade- og karanteneoversikt
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten

Vi har en vidunderlig langoddslørdag foran oss og det vrimler av spennende objekter. Det drar seg til rundt omkring i Europa nå som det går mot sesongslutt og flere svært interessante motivasjonsobjekter finnes. I tillegg er det full fotballrunde her hjemme gjennom hele helgen. 

Leicester - Southampton H 2,25
Snuoperasjonen for Leicester hjemme mot Manchester United så langt tilbake som 21. september i fjor, var åpenbart det verste som kunne skje nyopprykkede Leicester så tidlig i sesongen. På de neste 13 seriekampene tok Leicester ufattelige to poeng (0-2-11) og det sendte laget ned i den forventede bunnstriden. Tross at Leicester gjennom høsten gjorde det bra spillemessig, endte laget uten poeng. Men etter 3-4 tapet borte for Tottenham 21. mars, snudde trenden og plutselig har Leicester vunnet fem av de siste seks kampene og tatt altså 15 poeng i denne perioden. 

Tre serierunder før slutt er Leicester over streken, men det skiller kun ett poeng ned til Sunderland på nedrykksplass. Sunderland tar imot Leicester i neste serierunde, mens Leicester tilsynelatende har en "sikker" trepoenger hjemme mot QPR i siste serierunde. Vinner laget lørdag, og mot QPR i den siste serierunden er det svært mye som taler for videre eksistens for Leicester.

Lørdagens motstanden Southampton var ved juletider helt oppe "og lekte med de beste", men utover nyåret har Ronald Koemans overraskelseslag mistet farten. 3-2-5 på de ti siste seriekampene, har trolig sendt Soton ut av kampen om Europa League-plass, men siden også Tottenham tapte sist helg er det fremdeles kun tre poeng opp til Tottenham på 6. plass og siste Europa League-plass. 0-1-4 på de fem siste bortekampene vitner om laber form, og her møter de altså et lag fulle av selvtillit og motivasjon.

2,25 på at Leicester fortsetter sin eventyrlige snuoperasjon mot fornyet kontrakt og tar alle tre poengene lørdag, er et soleklar valg denne lørdagen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus