*Nettavisen* Sportspill.

Leker med den lokale eliten!

Biri 15.8.08 Foto: hesteguiden.com

Formen er neppe helt på topp på Mørtvedt Jerkeld, men det må den heller ikke være for å legge dagens konkurrenter bak seg, i en spennende rebus.

05.01.10 11:42

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Vi fikk nok et bevis på at alle løp skal kjøres først i Drammen i går, når storfavoritten Baltic Dream regelrett fikk stryk til slutt av en godt spurtende Thai Gardens Dream, etter å ha fått dirigere i 18-fart der fremme underveis. Vi tror dog ikke at 5 Mørtvedt Jerkeld går på en smell i Stavanger i kveld, og vi er rimelig trygge på at Lome Elden-sønnen innleder årets sesong på beste vis med en seier i den tredje avdelingen.

8-åringen har vunnet sprettlett tre ganger på rad nå på slutten, og oppgaven i dag er om mulig anda enklere enn de foregående (står nå likt med 6 Neslands Loke som han hadde 20 meter tillegg på sist de møttes...). Dagens rebus ser på forhånd relativt åpen ut, og selv med storfavoritten i boet kan det være fine penger på gang.

To hester gjør opp?
Vi er nødt til å gå ned på antall hester i et løp, og da satser vi på at vinneren er å finne på duoen 3 Fin Fyr og 5 Låhne Trym i den fjerde avdelingen. Førstnevnte har vist strålende form på Østlandet nå på slutten, og ny kusk Geir Mikkelsen kjenner Trø Fyr-sønnen veldig godt fra tidligere. Sistnevnte havnet helt feil på det i den siste starten, men forut for det gikk den kapable Moe Odin-sønnen flotte løp hele veien (avsluttet voldsomt til sølv bak svært gode Voje Frigg i den nest siste starten).

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

Øvrige vurderinger
V5-1: Ingen av deltakerne her er veldig glad i å vinne travløp, og vi kan fort få en smell. Når vi ser på rangeringen i løpet virker 1 Lucky Surprise og 9 Sundbo Kaktus veldig lite spilt med sine hhv 9 og 7 %, og begge er etter vårt syn veldig aktuelle. Førstnevnte har vært ute i tøffe løp nå på slutten, og det er klart enklere i mot for den lovende Shogun Lobell-datteren her.

Sistnevnte gikk det fine meldinger på i regi Bo Westergård i den siste starten, men Gentle Star-sønnen ble for lett i balansen ved den anledningen. Kapasiteten er som kjent god, og tilbake i hjemmelige omgivelser kan 4-åringen fort få et løft.

V5-2: Ruglete kaldblodshester fordelt over tre distanser, og bred gardering er å anbefale. På kapasitet er det neppe noen som matcher 6 Bjørkeodin, men Moe Odin-sønnen sliter åpenbart litt med det helsemessige. Klart mest spennende på kryssene i løpet er utvilsomt 12 Pepp Evy med sine snaue 13 %, og Tjomsland-traveren bør her vurderes tidlig. 4-årshoppa galopperte seg vekk mot gode hester på Bjerke i den siste starten (tilbake i litt mer normale omgivelser her...), men hun varmet strålende i forkant av det løpet.

V5-5: Hjemmetrener Rune Wiig bestemmer mye av hvor stor utbetalingen skal bli i denne rebusen, i det han også her setter seg opp bak en storfavoritt i form av 1 France Lavec L. (82-prosenter!) Vi tror det kan ligge an til litt tøff kjøring innledningsvis med startkjappe 3 Lantern som kommer fort utenfra, noe som kan gjøre sitt til at løpet kan åpne seg veldig opp.

Ingen av de to overnevnte tåler nemlig all verden (og tredjevalget i løpet er kun markert på 9 %!), og med en 12-åpning i beina kan det fort bli stive bein til slutt. Med tøft tempo på løpet stiger sjansene for 7 Ovni D`Epona (formen virker til å være stigende!), og den sterke In Love With You-sønnen er etter vårt skjønn latterlig lite spilt med sine snaue 6 %!

Ekspertforslag
Til V5B-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 112, 336 og 1134 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens vårt DD-forslag på 100 kroner ligger ute her .

Kjøp en bong og se løpene fra Forus på nrk.no nett-tvi kveld!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.