Biri 15.8.08
Biri 15.8.08 Foto: hesteguiden.com

Lettløst i Stavanger?

Vi har i hvert fall god tro på at vi kan løse dagens rebus på relativt få rekker, og vi satser på å tjene en pen slant på samlebonger.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Alle løp skal som kjent kjøres først, men det vil være et sjokk dersom 10 Mørtvedt Jerkeld i den tredje avdelingen skulle gå på et nederlag, og vi garderer følgelig ikke. Lome Elden-sønnen skal betjene ”damene” i Rogaland neste sesong, og i den forbindelsen er det Rune Wiig som har fått det ærefulle oppdraget med å holde avlshingsten i løpsform.

Debuten for Wiig endte i en enkel seier på flotte 23.6 full vei, og dersom formen ikke har forsvunnet som dugg for solen, skal det normalt ikke være snakk om saken i kveld heller. Dagens oppgave er om mulig enda enklere enn sist, og 8-åringen avslutter her etter alt å dømme årets sesong med å vinne årets sjette triumf.

Kontroll fra "dødens"?
Ja, selv fra utvendig posisjon skal 8 Voje Frigg ta ned dagens konkurrenter i innledningen, men vi tror de øvrige deltagerne har såpass respekt for Ulfrigg-sønnen at han blir bukket til tet ut på den første langsiden. Sporet anser vi bare som en fordel med tanke på feilfri avgang, og herfra kjører kusk Åsbjørn Tengsareid kun på sikkerhet ned startsiden.

Seiersmaskinen til Kåre Refsland har vært matchet i tøffe lag hele veien nå på slutten, og selv om det ikke ble premie i den siste starten var det lite å utsette på innsatsen. Klart enklere i mot i kveld, og vi tror sterkt på at årets åttende triumf her blir bokført i det fjortende forsøket.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Mektige Voje Frigg og Åsbjørn Tengsareid har en veldig fin oppgave foran seg i V5-1.
Mektige Voje Frigg og Åsbjørn Tengsareid har en veldig fin oppgave foran seg i V5-1.

Øvrige vuderinger
V5-2: Vi hadde god tro på 4 Pinball Wizard i den siste starten, men at Love You-sønnen skulle forlate konkurrentene til en overlegen V75-seier på solide 16.4 over stayerdistansen på det viset han gjorde var i overkant. Med tilsvarende innsats i kveld skal konkurrentene få litt å slite med, men vi syntes at 4-åringen har opptrådt såpass variabelt tidligere at vi syntes et par garderinger er på sin plass.

Formen helt i zenit har 11 Mack Attack S.E. (kun krysset av på skarve 3 % av de innleverte kupongene!), og dersom Vatland-traveren er på skuddhold ut i oppløpet skal ikke den store favoritten til Åsbjørn Tengsareid føle seg for trygg. Den siste vi krysser for er 10 Muffin D.K., men Tjomsland-traveren må være bedre enn sist for å kunne gå helt til topps. Forutsetningene i kveld er uansett klart bedre for 5-åringen, og kapasiteten er som kjent stor.

V5-4: Det er jevnt blant flere her, og bred gardering er å anbefale. Best på kapasitet er trolig 3 Yrneo Boko, men Gigant Neo-sønnen sliter åpenbart litt med det helsemessige. 4-åringen kommer nå tilbake etter litt pause med nyladede batterier, og på sitt beste er Mikkelsen-traveren hesten å stå i mot til slutt.

Kraftig forbedret nå på slutten har 2 Freddythefender vært, og dersom den kapable Egon Lavec-sønnen fortsetter den flotte trenden, ja så skal 4-åringen være tidlig aktuell her. Som vanlig må vi se opp for hester som debuterer for danske Bo Westergård, og når han her sender ut 6 Vulcano Transs R. må vi være litt på vakt. Diamond Way-sønnen står perfekt inne på pengene i dette løpet, og grunnkapasiteten er det lite å utsette på.

V5-5: Svak kvalitet på hestene det avsluttende løpet, og på sitt beste leder 1 France Lavec L. rundt om. 4-åringen har overhodet ikke innfridd de forventningene som ble stilt til ham foran årets sesong, men i den siste starten var det i hvert fall fremgang å spore. Egon Lavec-sønnen bokførte ved den anledningen en overlegen seier på fine 15.9 full vei, og selv om motstanden ikke var av den ypperste sorten er ikke oppgaven i kveld noe verre.

Noen stor stjerne er heller ikke 9 Sharif Volcano (snau 10-prosenter i spillet!) snakk om, men 8-åringen er her en av få som i hvert fall ”tygger” på til mål. Lode-traveren starter med ujevne mellomrom, men innsatsen til tredje på fine 17.0 full vei mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter i den siste starten må Giant Volcano-sønnen få pluss i margen for.

Ekspertforslag
Til V5B-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 420 og 945 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Samtlige forslag er samlebonger, og vi forsøker her å ta V5`en hhv 5, 10 og 15 ganger.

Kjøp en bong og se løpene fra Forus på nrk.no nett-tvi kveld!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus