IKKE I STORFORM: Carlos Vela har ikke produsert mål som før denne sesongen.
IKKE I STORFORM: Carlos Vela har ikke produsert mål som før denne sesongen. Foto: Ander Gillenea (Afp)

Lite bedring uten David Moyes

Real Sociedad har ikke hevet seg veldig mange hakk siden David Moyes fikk fyken. I dag tror vi de taper.

Kommersielt

Det er en rekke spennende spillobjekter på fredagens langoddsprogram. En rekke fotball-ligaer tyvstarter fredag, i tillegg til en svært spennende skiskyttersprint i Hochfilzen.

Sportspills øvrige fredagsmeny: 
Oddsdobbel: Nottingham Forest leder i risikodobbel
Oddslangskudd: Caen blir ikke tatt seriøst
Skiskytterdobbel: Nå gjelder det for Tiril

TV-kampene: Slik ser du helgens fotballkamper

V65 Solvalla: Vi jakter nye fremganger på Solvalla

Dagens single, innleveringsfrist klokken 20.25.
Getafe - Real Sociedad, H 2,40.

Hjemmelaget Getafe står med skrekkelige 1-1-5 de siste syv kampene, men vant forrige hjemmekamp over Villarreal med 2-0. Forrige runde ble de - forståelig nok - utspilt borte mot Real Madrid.

Totalt sett er imidlertid hjemmetallene til Getafe helt godkjent. 4-1-2 har de totalt og 12-5 i målforskjell, en svært bra statistikk for et lag så langt nede på tabellen. De to hjemmetapene kom for Granada i første hjemmekamp og for Barcelona.

Spesielt mot lag rundt seg på tabellen, som Las Palmas, Levant og Malaga, har de vært svært solide.

Emi Buendia og Alvaro Medran rekker ikke kampen, Emilian Velazquez og Carlos Vigaray er tvilsomme, mens Pablo Sarabia og Victor Rodriguez er tilbake siden sist.

Bortesvake Sociedad
Det har gått fire kamper siden David Moyes fikk sparken, og det har resultert i to hjemmeseire over Eibar og Sevilla, samt to bortetap for Las Palmas og Barcelona.

Svært mye av det offensive ansvaret ligger nå på Imanol Agirretxe, som står for elleve at lagets totalt 16 scoringer. Han danner en solid offensiv trio med Sergio Canales og Carlos Vela, selv om de to sistnevnte har slitt denne sesongen.

Borteformen til baskerne er virkelig ingenting å skryte av, dog. 2-1-4 på reisefot og bare åtte scorede mål på syv kamper er ikke spesielt imponerende. De er dog defensivt solide og står med bare ti baklengs på sine borteeventyr.

Gjestene kommer til kampen uten skadde Raul Navas, Mikel Gonzalez og David Zurutuza, mens Joseba Zaldua er regnet som tvilsom.

Det er utvilsomt hjemme Getafe klarer å levere, og de har prestert noen svært solide hjemmekamper denne sesongen. Real Sociedad er ditto svake borte og derfor backer vi Madrid-laget til 2,40 i odds.

Klikk her for å levere denne singelen!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør