Foto: Reuters / Scanpix

Liverpool er friskmeldt

Vi tror godtgående Tottenham får trøbbel borte mot formsterke Liverpool søndag.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Moa har funnet VM-formen

Tippetips: Blir ikke kvitt Manchester United
Tippeliga: I dag ser vi på Aalesund

Søndagens langoddsprogram består av to høyinteressante oppgjør fra England. I FA-cupens kvartfinale møtes Manchester United og Chelsea, mens Liverpool tar imot formsterke Tottenham hjemme på Anfield til ligaoppgjør. Ellers er det en fullspekket liste med både fotball, vintersport og ishockey.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd:
Levante - Getafe B 3,10

To poeng på de fem siste seriekampene for Levante nå og mye tyder på at luften har gått ut av ballongen. Kraftkrevende Europa League-kamper hjelper heller ikke på og så sent som torsdag var laget i aksjon hjemme mot Rubin Kazan i Europa League (endte 0-0). Har falt helt ned til 11. plass på tabellen med sine 35 poeng og har nå åtte poeng opp til Malaga på 4. plass. Solide 7-1-4 hjemme, men to strake tap på eget gress nå. Lille Getafe har nesten ubemerket avansert til 8. plass på tabellen med 38 poeng og har altså kun tre poeng opp til sjetteplassen (Europa League) og kun fem poeng opp til Malaga på 4. plass (Champions League-kvalik). Fire seire på de fem siste seriekampene og et av formlagene i Primera nå. Vi merker oss at Getafe vant tilsvarende oppgjør i fjor og her skulle oddsen vært satt jevnere. 3,10 for at formsterke Getafe fortsetter oppturen mot et hardt matchet Levante er et soleklart langskudd for oss søndag.

Eurojackpot: Vinn tidenes fotballtur og se to CL-kamper og Manchester United - Manchester City

Bodø - Runar H 2,45
Postenligaen håndball menn. Fem poeng skiller lagene på tabellen og hjemmelaget kommer fra en knallsterk borteseier mot Fyllingen i Bergen. Kveldens motstander Runar er omtrent av samme kaliber. Likevel settes bortelaget til 1,55 favoritt her. Greit nok at Runar spiller for medaljer, men på den annen side kjemper Bodø for å unngå å havne på den utsatte 10. plassen (har kun to poeng ned dit). For oss er hjemmeseier til "råflotte" 2,45 det eneste gangbare alternativet i denne kampen og denne må testes som et langskudd søndag.

Dagens avslag
Celta Vigo - Real Madrid
To poeng opp til sikker plass for Celta Vigo som røk hele 1-4 borte mot Sevilla sist mandag. Innfridde som en av våre utvalgte hjemme mot Granada i forrige hjemmekamp (2-1) etter et sent seiersmål og har sin klare styrke hjemme i Vigo (5-4-3). Real Madrid fikk litt hjelp av dommeren på Old TRafford tirsdag, men skal ha for at de også utnyttet utvisningen til Nani nesten umiddelbart og er altså klare for kvartfinalen i Champions League. Men har surra mye på bortebane denne sesongen og har faktisk ikke bedre enn 6-2-5 på bortebane. Var i kjempetrøbbel borte mot tabelljumbo Deportivo La Coruna i forrige seriekamp på bortebane, men to må det siste kvarteret berget tre poeng for Mourinhos menn. Vi merker oss at Celta Vigo vant 2-1 her i cupen for en måned siden og vi er slett ikke sikre på at Real Madrid er veldig skjerpet søndag. 1,35 for borteseier under de rådende omstendigheter, er nok et av Norsk Tippings aller dårligste tilbud søndag og denne er det bare å styre langt unna.

Dagens spill
Liverpool - Tottenham
Ting tyder på at Brendan Rodgers er i ferd med å få sving på Liverpool. Ihvertfall kommer laget fra to sterke ligaseire nå, selv om vi ikke skal glemme at Swansea hadde alt fokus rettet mot ligacupfinalen da laget ble smadret 5-0 på Anfield for tre uker siden. Mye mer imponerende var det av Liverpool å vinne 4-0 borte mot nedrykkingstruede Wigan. Dessverre for Liverpool er det ti poeng opp til Chelsea på 4. plass, men helt umulig er det ikke. Etter en trøblete innledning på Anfield denne sesongen er hjemmestatistikken nå brukbare 7-3-4, men ikke glem at Liverpool føk 0-2 hjemme for WBA i nest siste hjemmekamp. Daniel Sturridge og Martin Skertl er begge tilbake etter korte skadefravær, men sistnevnte starter trolig på benken. Utover dette har Liverpool ingen skadeproblemer.

Tottenham gjorde jobben og vel så det hjemme mot et giddalaust Inter torsdag og med 3-0 i kofferten før returoppgjøret, er nok videre avansement i Europa League i boks. Har "levd" på Gareth Bale den siste og var heldige som vant 3-2 borte mot West Ham i forrige bortekamp. Gjorde en brukbar kamp hjemme mot Arsenal sist helg, men heller ikke mer. Holder den svært viktige 3.plassen ti serierunder før slutt, men har kun to poeng ned til Chelsea på 4. plass. 8-2-4 på bortebane er bra. Younes Kaboul og Sandro er helt sikkert ute i ettermiddag, mens spillere som Tom Huddlestone, Clint Dempsey og Aaron Lennon alle er usikre.

1,82 er oddsen for hjemmeseier i denne kampen og det nok litt i underkant av det vi hadde håpet. Men et hardt matchet Tottenham, skal få merke kjøret på Anfield i ettermiddag og det ligger en nedtur for Tottenham i luften nå. Vi har kanontro på de røde i ettermiddag og spiller Liverpool i søndagens andre oddstips, men vi kombinerer med et annet objekt da oddsen er akkurat litt i snaueste laget til singelspill.

Levante - Getafe over/under 2,5 målTo poeng på de fem siste seriekampene for Levante nå og mye tyder på at luften har gått ut av ballongen. Kraftkrevende Europa League-kamper hjelper heller ikke på og så sent som torsdag var laget i aksjon hjemme mot Rubin Kazan i Europa League (endte 0-0). Har falt helt ned til 11. plass på tabellen med sine 35 poeng og har nå åtte poeng opp til Malaga på 4. plass. Solide 7-1-4 hjemme, men to strake tap på eget gress nå. Troppen tas ut først søndag formiddag, men José Javier Barkero er ikke med grunnet karantene. Obafemi Martins stod over lørdagens trening grunnet magetrøbbel, mens Nabil El Zhar og Christian Lell er 50/50 etter sine skadeproblemer

Lille Getafe har nesten ubemerket avansert til 8. plass på tabellen med 38 poeng og har altså kun tre poeng opp til sjetteplassen (Europa League) og kun fem poeng opp til Malaga på 4. plass (Champions League-kvalik). Fire seire på de fem siste seriekampene og et av formlagene i Primera nå. Men borte er det ikke så mye å skryte av (4-2-7). Xavi Torres, Angel Lafita og Paco Alcacer er tilbake igjen i troppen etter karantene og skader, mens Mané, Juan Rodríguez, Juan Valera og Alberto Lopo har fått selskap av suspenderte Pedro Leon og Borja Fernandez på fraværslisten.

Så er det dette med oddser da. I spillet over/under 2,5 mål, så har Norsk Tipping satt under til klar favoritt. Når Levantes sju av de åtte siste hjemmekampene alle har endt over 2,5 mål og Getafes fem siste bortekamper alle har endt over 2,5 mål, er det ingen tvil om at 1,93 for at denne kampen også ender over 2,5 mål må være spillbart.

Vi får dermed en dobbel med seier til Liverpool og at kampen mellom Levante og Getafe ender over 2,5 mål. Oddsen for denne dobbelen er 3,51 og vår innsats som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 søndag (spillestopp kl 16.55):
Liverpool - Tottenham 1,82 3,40 3,70
Levante - Getafe over/under 2,5 mål 1,93 - 1,60
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus