Liverpool og Robert Firmino har gode vinnersjanser borte mot Southampton i kveldens ligacupsemifinale.
 Liverpool og Robert Firmino har gode vinnersjanser borte mot Southampton i kveldens ligacupsemifinale. Foto: Paul Ellis (AFP)

Liverpool har Wembley i sikte

Liverpool skal være favoritt i kveldens bortekamp mot Southampton og bør skaffe seg et bra utgangsounkt før returen hjemme på Anfield.

Kommersielt

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 2: Målfest med Barcelona
Skiskyting Ruhpolding: Tyskland tar herrestafetten
Tippetips: Real Madrid med full kontroll
V76 Bjerke: Hamre har bankeren
V4 Romme: Vi byr på en "crazy" banker

Onsdagens langoddsprogram er meget innholdsrikt og byr blant annet på åpningen av håndball-VM for herrer. Det er ligacupsemifinale mellom Southamtpon og Liverpool og i Spania spilles det en rekke returkamper i Copa Del Rey. Skiskytterne har forflyttet seg til Ruhpolding og der er det herrestafett i ettermiddag.

Southampton — Liverpool B 2,05* (spillestopp kl 20.40)
Semifinale i ligacupen, kamp en av to. Hjemmelaget er ikke i god form og har tapt sine tre siste ligakamper, lørdag klarte de bare 2-2 mot Norwich i FA cupen og må ha omkamp der. Ingen lag i Premier League har gjort det dårligere enn Southampton i juleperioden.

4-3-3 er godkjente hjemmetall totalt, men to av de siste tre hjemmekamper mot Premier League-motstand er tapt. Tilsvarende ligakamp mellom lagene i høst endte for øvrig 0-0.

José Fonte er utilgjengelig grunnet hans overgangssøknad, Sofiane Boufal og Charlie Austin er begge skadet. Imidlertid returnerer Virgil van Dijk fra suspensjon.

Liverpool byttet ut nesten hele laget og klarte bare 0-0 hjemme mot Plymouth i søndagens FA cup-kamp. I dag er det igjen toppet lag og Klopp viste forrige sesong at denne turneringen har topp prioritet i de avsluttende fasene.

Formen er grei, med 14 poeng fra de siste seks ligakamper, syv av disse tatt på bortebane. Tallene på reisefot er godkjente 6-3-2 i ligaen, de plukker imidlertid mest poeng hjemme.

Sadio Mané er i Afrikamesterskapet, ellers ser det greit ut på skadefronten, bortsett fra at Jordan Henderson neppe spiller.

Liverpool er garantert skjerpet etter helgens slappe innsats mot Plymouth og bør ha gode vinnersjanser mot et formsvakt Southampton i kveld. Borteseier til 2,05 i odds spilles.

* Oddsen ble onsdag morgen senket fra 2,25 til 2,05 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør