Liverpool-manager Jürgen Klopp har grunn til å smile for tiden, da Liverpool leverer sterke resultater.
Liverpool-manager Jürgen Klopp har grunn til å smile for tiden, da Liverpool leverer sterke resultater. Foto: Jones/jmp/rex/shutterstock (Shutterstock)

Liverpool må gjøre jobben i Portugal

Liverpool er favoritt til å slå ut Porto fra åttedelsfinalen, men først må jobben gjøres i Portugal.

Kommersielt

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1 CL: Ronaldo må vise vei for Real Madrid
Oddstips 2 CL:
Liverpool må gjøre jobben i Portugal
Tippetips:
Knalltøft for FCK og Solbakken
OL kombinert
: Tyskerne er alltid best når det gjelder
OL skiskyting: Hvem skal stoppe Dahlmeier?
OL skiskyting: Marte er Norges fremste medaljehåp
V76 Bjerke: Seiersmaskinen lar seg ikke stoppe
OL Pyeongchang:
Her er programmet for vinter-OL

Onsdagens langoddsprogram er som vanlig spekket med OL-objekter, men på fotballfronten er det naturligvis kveldens to Champions League-åttedelsfinaler som er høydepunktet. Og gigantoppgjøret i Madrid mellom Real Madrid og Paris Saint-Germain som den store godbiten.

FC Porto - Liverpool U 3,20 (spillestopp kl 20.40)

Sju sesonger på rad har Porto vært med i gruppespillet i Champions League, men de har ikke tatt seg videre derfra hver gang. Sist sesong røk de ut allerede i åttedelsfinalen mot Juventus, mens de sesongen før ikke kom seg videre fra gruppespillet. Leder den hjemlige serien med to poeng ned til Benfica og Sporting, men har i tillegg en kamp til gode. Bunnsolide 10-1-0 på hjemmebane. Midtstopper Felipe soner karantene for Porto, mens forsvarskollega Ivan Marcano fortsatt trolig er ute. Spissen Vincent Aboubakar (15 seriemål) har mistet de to siste seriekampene og er høyst usikker til kveldens kamp.

Liverpool har ikke vært en gjenganger i Champions League de siste sesongene, men var med i sesongen 2014/15. Der ble laget utslått i gruppespillet. Gikk gjennom gruppespillet uten tap, men var definitivt ikke i den tøffeste gruppen. Formen viser sterke 7-2-1 på de ti siste seriekampene og 8-3-3 er solide bortetall. Men vant kun en av tre bortekamper i gruppespillet. Emre Can soner karantene for Liverpool, mens Nathaniel Clyne nærmer seg comeback etter sin langtidsskade.

Rutinerte Porto er ingen enkel motstander for Liverpool, ihvertfall ikke i Portugal. Liverpool lever svært godt med et uavgjort resultat i første kamp og 3,20 på U, er bra betalt og spilles.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør