Foto: Clint Hughes / Getty / All Over Press

Liverpool tar et tap

Og det kommer i kveld mot Anji Makhachkala i Moskva.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag
V4 Umeå: Bjørnen er løs

Fotball: Ukens tv-kamper

Langoddsen byr på en rikholdig Europa League-meny, samt enkelte oppgjør fra dansk cup og kvinnenes Champions League.

Dagens langskudd
80. Molde - Steaua Bucuresti B 2,50

Molde og suksesstrener Solskjær viste hvor prioriteringene lå da de dro med alternativt mannskap til Bucuresti og tapte for to uker siden. Molde har siden slått Rosenborg 2-0 og spilt 1-1 i Tromsø, og leder an i den spennende gullkampen i Tippeligaen. Søndagens hjemmekamp mot Hønefoss må vinnes for en hver pris. Det kommer Molde til å klare, men spørsmålet er hvor store sjanser Solskjær tar med laguttaket mot Steaua i kveld. Det antydes et sterkere lag enn det som tapte i Bucuresti, men hvor mye sterkere, spør vi. Vi tror det er gode sjanser for et noe redusert Molde denne gangen også, og 2,50 for at Steaua vinner igjen er god odds når dette skrives. Her er det en del spørsmålstegn, men vi spiller 2,50 på B som et langskudd nå, med mistanker om at oddsen muligens blir senket.

Dagens avslag
69. Académica Coimbra - Atletico Madrid (1-0) B 2,65

Ikke sats hus og hytte på Atletico i kveld, for de leder gruppen sin så klart nå at de kan tillate seg å stille redusert. De har for så vidt stilt mer eller mindre redusert hele veien i denne turneringen, men nå snakker vi store endringer. Signaler fra den spanske hovedstaden tyder på at bortimot hele førsteellever, Falcao inkludert, blir hvilt. Adrian skal spille på topp, men ellers ser det tynt ut. Academica har bare ett poeng og toget er i realiteten gått, men dette kan likevel bli jevnt, så handicapspill på en klar B er utelukket hos oss.

Dagens spill
Europa League betyr gode spilledager for oss oddsspillere, også hos Norsk Tipping, og vi plukker to objekter derfra.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

60. FC Anji Makhachkala – Liverpool
Europa League gruppe A. Anjis hjemmekamper i Europa League spilles ikke i Dagestan, men på Lokomotivs bane i Moskva.

Denne gruppen er ganske jevn, og de nyrike russerne fra Dagestans hovedstad henger godt med. Etter 1-1 i Udine slo de Young Boys 2-0 hjemme. Prestisjeoppgjøret mot Liverpool på Anfield tapte de, til tross for at de stilte sterkt. Stjernespiller og kaptein Eto’o viste gode individuelle ferdigheter, men så ikke ut til å være helt på nett med lagkameratene der han sto og himlet med øynene og viftet med armene uansett om han var med i spillet eller ikke. Samba (f) og Zhirkov (f) viste god gammel klasse.

Anji kommer fra 3-1 mot Terek Grozni på søndag og formen er god. Trener Guus Hiddink mangler kun Lassana Diarra (m) med skade, og kan stille et sterkt lag. Ahmedov (m) er også ute, men han ville neppe startet uansett.

Vi undervurderte Liverpool i det omvendte oppgjøret, eller rettere sagt så trodde vi manager Rodgers skulle stille et svakere lag enn det han gjorde, og vi må konstatere at et toppet Liverpool vant fortjent 1-0 i en jevn kamp. I de to første kampene har Liverpool vunnet 5-3 mot Young Boys og tapt 2-3 for Udinese med litt mer variable laguttak. På søndag spiller Liverpool en viktig og vrien bortekamp mot Chelsea, som vi vet prioriteres høyere enn Europa League.

Liverpool Echo forteller at manager Rodgers gjør store endringer i kveld. Suarez, Gerrard, Agger, Skrtel og Allen hviles. «Jamie Carragher vil være kaptein for de røde, og det ligger også an til startplass for Sebastian Coates, Jordan Henderson, Nuri Sahin, Oussama Assaidi og Jack Robinson. Den tyske U19-landslagsspilleren Samed Yesil håper å få en ny sjanse til å vise seg frem positivt etter at han slet i hjemmedebuten mot Swansea i forrige ikke. Det forventes også at Adam Morgan og Michael Ngoo er på flyet til Russland». Johnson (f) er skadet og Lucas, Kelly og Borini er uaktuelle fra før.

Det Liverpool-laget vi ser konturene av her, skal normalt ikke klare å spille til seg poeng borte mot Anji. Russerne ønsker å vise seg fram og ha suksess i Europa, de ønsker selvsagt å ta skalpen til Liverpool, og her kommer den på sølvfat. Det verste, eller beste alt ettersom, er at Liverpool trolig har råd til å tape her, de går trolig videre med seier hjemme mot Young Boys og ett poeng i Udine. 1,60 for hjemmeseier brukes i en dobbel.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

71. FC Viktoria Plzen - Hapoel Tel-Aviv
Europa League gruppe B. Viktoria Plzen ble vi kjent med da Rosenborg møtte dem i Champions League-kvalifiseringen i 2011. Et hardtarbeidende lag med flere sympatiske spillere som også har viktige roller på det tsjekkiske landslaget. De er ikke blitt noe dårligere siden sist, og har 3-1 hjemme mot Academica Coimbra, tap 0-1 borte for Atletico Madrid og borteseier 2-1 mot dagens motstander i denne gruppen. Med hjemmeseier i dag går det mot avansement sammen med suverene Atletico. I tsjekkisk liga er Plzen nummer 3, poenget bak de to på topp, og viser god form med to borteseire mot tøff motstand i de to siste rundene. Søndag har de hjemmekamp mot ligaleder Sigma Olomouc.

Procházka (f) ventes tilbake fra skade. Kampen omtales av hjemmelaget som en av årets viktigste og nøkkelen til mer suksess i Europa. Vi forventer et sterkt hjemmelag.

Hapoel Tel-Aviv ligger dårlig an i gruppen etter tap 0-3 hjemme for Atletico Madrid, 1-1 borte mot bunnkollega Academica og tap 1-2 hjemme for dagens motstander. De satte en støkk i Plzen da de åpnet sterkt og tok ledelsen sist, men det holdt ikke utover i 2. omgang og hvert fall ikke etter at de ble redusert til 10 mann. Søndag tapte Hapoel 1-2 borte mot middels sterke Netanya i israelsk liga, og de har svake 1-0-3 på fire bortekamper. Førstkommende søndag spiller de et viktig derby hjemme mot topplaget Maccabi Tel-Aviv.

Iyad Khutaba (f) er suspendert etter rødt kort sist. Vi har ikke sett noe laguttak fra israelerne, men gjør våre tanker om at derbyet mot Maccabi om tre dager kan bli prioritert fremfor en bortekamp i en turnering man er på full fart ut av.

Viktoria Plzen lærte mye i det omvendte oppgjøret, og vi ser på dette som en svært sannsynlig hjemmeseier. Hvis eller når hjemmelaget scorer først, tror vi det kan komme flere mål, siden det er vinn eller forsvinn for bortelaget som da tvinges frem. 2-0 eller 3-0 tipper vi, og spiller en klar hjemmeseier til 2,02. Vi får en dobbel til 3,23 og setter 100 kroner. Spillefrist er klokken 17.55, for kampen i Moskva starter tidlig norsk tid.

60. FC Anji Makhachkala - Liverpool 1,60 3,20 4,20
71. FC Viktoria Plzen - Hapoel Tel-Aviv (0-1) 2,02 3,55 2,50

Total odds 3,23

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus