*Nettavisen* Sportspill.

Liverpool vs Danmark

Liverpool er godt representert i Englands landslagstropp, og i kveld kan Daniel Sturridge, Glenn Johnson, Steven Gerrard, Raheem Sterling og Jordan Henderson alle bli å se i aksjon mot Danmark. Foto: Darren Staples (Reuters)

Hele fem Liverpool-spillere kan spille fra start mot Danmark i kveld.

10.03.14 11:57

Flere tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips:
Disse spissene skremmer ikke Norge
Oddstips 1:
Lager sveitserost av Kroatia
V65 Bjerke:
Vi byr på en Martini
V5 Skive:
Sjekk eksperttipsene

Det spilles en rekke privatlandskamper i fotball i kveld, men på oddsen kan vi blant annet også spille på langrennssprint og Postenligaen.

Dagens langskudd
Ukraina – USA H, 2,30

Ukraina gjorde sine saker bra i VM-kvaliken og knivet med England om seieren i gruppe H. Hadde 2-0 å gå på etter hjemmematchen mot Frankrike i playoffen, men VM-drømmen brast etter 0-3 på bortebane. Er det europeiske laget med høyest FIFA-ranking som ikke er kvalifisert for Brasil.

USA har spilt tre treningskamper etter at VM-billetten ble sikret. De har endt med tap for Østerrike, 0-0 mot Skottland og 2-0 mot Sør-Korea.

I kveld er det utenlandsproffene som skal prøve å overbevise landslagssjef Jürgen Klinsmann om at de fortjener en plass i VM-troppen. Den tidligere stjernespissen kommer trolig til å bruke mange spillere i løpet av matchen for å teste ut flest mulig.

En stor del av spillerne spiller for britiske klubber, men det er mange grovarbeidere og få eller ingen stjerner i troppen. Michael Bradley og Mix Diskerud er ikke tilgjengelige.

Ukraina stod med en lang rekke med kamper uten baklengs før 0-3 mot Frankrike, og vi ser ikke helt hvilke spillere hos USA som er i stand til å true Ukrainas solide forsvarsrekke.

Grunnet urolighetene på Krim-halvøya er kampen flyttet til nøytral grunn på Kypros. Det er hovedgrunnen til at H betales såpass høyt som 2,30.

Klikk her for å levere dette spillet(objektet må kombineres)

Dagens dobbel
England – Danmark H, 1,60
England kjempet en tøff kamp mot Ukrainia i gruppe H, men trakk til slutt det lengste strået og ble kvalifisert direkte til VM. Spilte to privatkamper etter kvaliken, og begge endte med tap (mot Tyskland og Chile).

Tottenham-backen Kyle Walker har trukket seg fra troppen, og det ser ut til Southamptons Luke Shaw debuterer i kveld. Theo Walcott, Phil Jagielka og Ashley Young er uaktuelle.

Liverpool er sammen med Chelsea det store formlaget i Premier League, og fansen kan glede seg over at hele fem spillere er aktuelle fra start. Daniel Sturridge bøtter inn mål om dagen og er garantert gira på å bevise at han er et naturlig førstevalg på topp i VM. De øvrige fem Liverpool-spillerne i troppen er Glenn Johnson, Steven Gerrard, Raheem Sterling og Jordan Henderson.

Danmark fikk en elendig start på VM-kvalifiseringen og klarte ikke å nå playoffen til tross for en god sluttspurt og andreplass i gruppen.

Tottenham-stjernen Christian Eriksen sliter med en ryggskade og er høyst usikker i kveld. Nicolai Boilesen er også ute med skade. Ellers blir laget trolig omtrent som 2-1-seieren over Norge i november i fjor.

Dette er siste landskamp før Roy Hodgson tar ut VM-troppen. Det blir dermed trolig en viss eksperimentering med laget. Samtidig er spillerne garantert supersugne på å kapre en VM-plass, så det innsatsen kommer det ikke til å være noe å si på.

Vi tror England blir et nummer for store mot et dansk lag som trolig stiller uten sin største kreative kraft i Christian Eriksen.

Tsjekkia – Norge under 2,5 mål, 1,63
Per-Mathias Høgmo har tatt med seg en 22 mann stor tropp med 17 utenlandsproffer til Praha. Landslagstreneren kan glede seg over at mange av proffene har fått langt mer spilletid enn situasjonen var i høst, men det er likevel få spillere i troppen som kan betegnes som profiler på sine klubblag.

Norge har spilt to kamper så langt i 2014. Den første endte med 1-2-seier over Moldova, mens det ble 0-3-tap for Polen i midten av januar.

Kaptein Brede Hangeland måtte ut med en hodesmell mot Chelsea i helgen, men er friskmeldt til kveldens kamp.

Tsjekkia har ikke spilt landskamp siden 15. november, men vant sine tre siste kamper i fjor (Canada, Bulgaria og Malta). Måtte ta til takke med tredjeplassen i VM-kvaliken og går dermed glipp av VM.

Pavel Vrba debuterer som landslagssjef i dette oppgjøret. Han kan stille med en verdensklassekeeper i Petr Chech og Arsenals Tomas Rosicky på midtbanen, men i angrepsrekka ser det meget tynt ut. Kun West Bromwichs Matej Vydra (21 år og 8 landskamper) og Sparta Praha-spissen David Lafata (32) er tatt med i troppen.

Tsjekkia har ikke sluppet inn mål i sine to siste kamper, og det kan bli tøft for Norges spisser å få ballen i nettet bak Chelseas bunnsolide sistesjanse.

Vi ser for oss en målfattig kamp og spiller under 2,5 mål til 1,63 i odds denne dobbelen.

England – Danmark 1,60 - 3,40 - 4,50
Tsjekkia – Norge over/under 2,5 mål, 1,90 - 1,63
Samlet odds: 2,61
Klikk her for å levere dette spillet

Tidligere i dag lanserte vi også et singeltips. Det kan du lese omher.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.