Sverre Lunde Pedersen mottar bronsemedaljen under premieutdelingen på Pyeongchang Medals Plaza i Pyeongchang.
Sverre Lunde Pedersen mottar bronsemedaljen under premieutdelingen på Pyeongchang Medals Plaza i Pyeongchang. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Lunde Pedersen er en joker i gullkampen

Sverre Lunde Pedersen kan helt klart utfordre den nederlandske favorittduoen under tirsdagens 1500 meter.

Kommersielt

OL i Pyongchang har hittil vært en meget stor suksess for Norge, og etter at Maren Lundby innfridde som storfavoritten i hoppbakken mandag, står Norge med to gull etter tre konkurransedager. Bortsett fra skiskyttergutta som har skutt seg vekk både på søndagens sprint og mandagens jaktstart, har de norske utøverne innfridd og vel så det hittil.

Flott start for OL-tipsene
Vi lanserte fire tips til åpningdagen under OL lørdag. Vinnerspillet på Charlotte Kalla til 2,50 under kvinnenes skiathlon satt og i tillegg satt spillet på at Johann Andre Forfang ble beste norske utøver i normalbakken i hopp til pene 2,75 i odds. Søndag hadde vi kun to tips og medaljetipset på Sverre Lunde Pedersen gikk inn med bred margin til 2,00 i odds. Mandag lanserte vi medaljetips på Marte Olsbu og Tarjei Bø, begge til flotte oddser. Dessverre endte begge på 4. plass, men det var uansett gode forsøk.

1500 meter menn - Vinner - Sverre Lunde Pedersen - 7,50 (spillestopp tirsdag kl 11.55)


Det var ikke overraskende for oss som har fulgt skøytesporten at Sverre Lunde Pedersen tok medalje på 5 000 meteren søndag. Pedersen har vist gnistrende takter i de siste verdenscuprennene før OL og gjorde en av sine aller beste 5000 metere søndag. Tirsdag skal han ut på sin aller beste distanse, 1500 meter og på forhånd var det denne distansen Pedersen hadde best medaljesjanser. Han leverte svakt i verdenscuprennene i Salt Lake City og Calgary før jul, men Pedersen har nok hatt siktet rettet mot OL i hele vinter.

I verdenscupløpene i tyske Erfurt (som faktisk var det første verdenscupstevnet på seks uker) var Pedersen tilbake i knallslag. Der vant han altså 5 000 meteren (Sven Kramer deltok ikke, men Bloemen var med) og han gikk en strålende 1 500 meter til 2. plass, kun slått av russeren Denis Yuskov. Yuskov får som kjent ikke delta i OL. Sverre var 60 hundredeler foran Koen Verweij den dagen og Verwiej er satt til 2,50 i vinnerodds av Norsk Tipping på 1 500 meter, mens landsmannen Kjeld Nuis ble ytterligere satt ned mandag ettermiddag til 2,10 i odds. Formsterke Sverre Lunde Pedersen er satt til tredjefavoritt til spreke 7,50 i odds. Denne oddsen er faktisk hevet fra 6,50.

Det er muligens en liten fordel for både Verweij og Nuis at de ikke har en 5 000 meter i beina. På den annen side er disse løperne vant til å gå mange løp på få dager. Vi spiller litt med hjertet og må lansere et gullspill på Sverre Lunde Pedersen til flotte 7,50 i vinnerodds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør