Foto: hesteguiden.com

Lunsjvinner fra tet?

Vår banker for dagen misser ikke teten, og i et relativt svakt lunsjløp tror vi ikke det er snakk om saken.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Etter det vi har sett er ikke 4 Hugo S.R. noen stor stjerne, men mot mildt sagt begredelig motstand i V5-4 tror vi han har en fair sjanse til å lede sin norgesdebut rundt om. Malabar Circle Ås-sønnen bare piler av gårde bak startbilen, og den ene gangen 4-åringen galopperte så det ut til å bli litt trangt ned startsiden. Lars Anvar Kolle har kjørt et banejobb med Lerfaldet-traveren hvor han fungerte på tilfredsstilende vis, og når den antatt tøffeste i mot står i et iskaldt tolvtespor lar vi det stå til.

En vinner direkte?
Klassehesten 8 Hot Broline dukker opp i et relativt billig løp i V5-innledningen, og på full form hadde det trolig ikke vært snakk om saken. En hest som blir toer på 14.1 full vei i en svensk V75-finale skal normalt duge godt i et lunsjløp her hjemme, og vi lar Horpestad-traveren få stå alene på det minste forslaget. Det som taler i mot er selvsagt et begredelig åttendespor, og det faktum at Supergill-sønnen i fjor trengte løp i kroppen før den helt store formen innfant seg.

Åpent
De tre øvrige avdelingen ser på forhånd relativt åpne ut, og at det nok en gang kan gå mot fine penger til de som prikker fem rette i dagens rebus er slett ikke utenkelig. 10 Rams Even i V5-2 innehar fin kapasitet for klassen, og trolig har Pål Even-sønnen gått kraftig fremover på form med et løp innenfor vesten. Vi tror favoritten 7 Komnes Ess må bruke litt krutt for å komme seg foran fra et spor litt langt ute, og da mistenker vi at vår favoritt er den klart tøffeste til slutt.

Vidåpent i den tredje avdelingen, og bred gardering kan vise seg lønnsomt. Favoritten 5 Rhapsodie Melody har gjort sine saker meget bra nå på slutten, men 4-årshoppa støter her på klart skjerpet motstand. Tom Horpestads 3 Merge skuffet i et tøft V75-løp i den siste starten, men i følge treneren må den løse banen ta sin del av skylden for den litt svake innsatsen. På sitt beste skal Viking Kronos-datteren regnes tidlig sammen med dansken 12 My Song.

Storfavoritt i fare
En formløs gjeng støter sammen i finalen, og at det fort kan komme en smell her er svært nærliggende å tro. Favoritten 3 Mentor Ås har startet to ganger etter programmtrykk uten de helt store resultatene (tredje i et svakt B1-løp på 18.4, og uten premie med galopp på 19.2), og vi kan med en gang fastslå at vi her snakker om en favoritt i stor fare. Vi har sett flere løp av Conway Hall-sønnen, og slett ikke blitt imponert. Hesten traver dårlig på svingene, og mister aksjonen til slutt stort sett hver gang. Når Dagfinn Aarum kjørte inn til sølv på 16.2 så hesten nærmest ut til å ha minst fire bein for mye nedover oppløpet, og at dette skal være en 70-prosenter i spillet blir derfor helt vilt.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to ordinære spilleforslag på hhv 120 og 480 kroner.

På det største forslaget spiller vi et abc-system med en innleveringspris på 1224 kroner fordelt over fire bonger som du kan kjøpe her.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus