Foto: Lars Opstad/lyn1896.no

Lyn best i Oslo vest

To gamle storheter barker sammen på Frogner stadion lørdag.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
V75-tips:Nettavisen setter ikke punktum
V65 med jackpot:Ikke glem Lunden
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag

Sportspill var svært nære 12 rette på fredagens tippetips, men Islands utrolige opphenting av Kypros' 4-1-ledelse gjorde at vi måtte nøye oss med to 11-ere. Bra for Norge, men kjedelig for alle som fulgte tipset og kunne ha innkassert 3000-4000 kroner.

Lørdagens oddsprogram bærer preg av at det er landslagsuke, og vi har kikket nærmere på Toppserien og Oddsen-ligaen i jakten på en spenstig dobbel.

Merk at det er spillstopp allerede kl. 14.55 for dagens dobbel.

Dagens langskudd
Milton Keynes Dons - Swindon Town B 2,95
Disse to kjempet om opprykk til Championship forrige sesong. Dons endte fire poeng bak Swindon, og klarte dermed ikke å kapre den siste playoffplassen. Swindon tapte opprykksseminfinalen knepent mot Brentford.

Hjemmelaget står med 2-3-0 så langt, noe som holder til sjetteplass. Slo Sheffield United 2-1 i siste seriekamp, og det ble uavgjort i de to før det. Swindon kommer fra en vanvittig 5-0-seier over Crewe, og hadde spillefri fra League Trophy i midtuken, der Dons slo Northampton 2-0. Imponerte med 2-0 borte mot QPR i ligacupen nest sist.

Dons stiller noe svekket i dag. Lee Hodson og Samir Carruthers er på landslagsoppdrag, mens Dean Bowditch, Daniel Powell og Tom Flanagan er skadet. I tillegg betegnes Dele Alli som usikker.

Hos bortelaget er langtidsskadde Aaron Oakley ute, mens Alex Smith er usikker. Ellers ingen fravær. Laget har hentet inn angriperen Dany N'Guessan fra Millwall, den egyptiske spissen Mohammed El Gabas og midtbanespilleren Massimo Luongo.

Swindon har spilt meget godt i sine to siste kamper og er på full vei opp på tabellen etter en svak start. I dag møter de et hjemmelag med flere fravær.

Dagens avslag
Trondheims Ørn – Avaldsnes B 1,35
Nyopprykkede Avaldsnes er inne i en meget god periode og har klatret til tredjeplass i serien. Er også klar for semifinalen i cupen. Ser man nærmere på den lange rekken med seiere, oppdager man imidlertid at motstanden de siste ukene har vært meget svak. De tre siste kampene er kun blitt vunnet med ett mål, mot bunntrioen Klepp, Sandviken og Amazon Grimstad.

Trondheims Ørn på sin side sliter voldsomt om dagen og har kun tatt ett poeng på de siste seks kampene. Har dermed falt ned til sjuendeplass, men har fra en til to kamper til gode på flere av lagene over på tabellen.

En dag må flyten til Avaldsnes ta slutt, og normalt hjemmesterke Trondheims Ørn kan fort bli laget som får rogalendingene ned på jorda.

Dagens spill
Frigg – Lyn B, 165
Hvis denne kampen hadde blitt spilt for 50 år siden, ville det ha vært en stormatch mellom to av landets beste fotballklubber. Nå befinner begge seg i Oddsen-ligaen, og kampen går på lagenes felles hjemmebane Frogner stadion.

Frigg kjemper en tøff kamp mot nedrykk, og det er to poeng opp til Odd 2 på sikker plass. Formen er brukbar, med 2-1-3 på de siste seks kampene.

Lyn slo til med 2-1 borte mot ligaens suverene leder Alta for to runder siden, men kom ned på jorden med 2-3-tap hjemme for gode Fram Larvik sist. Har hatt et meget tøft kampprogram etter ferien, og slikt sett er 2-3-1 ikke så aller verst for laget som ligger på fjerdeplass.

Lyn er i ferd med å skille ut elitesatsingen fra breddeklubben, og målet er å øke budsjettet såpass mye til neste år at opprykk til Adeccoligaen kan bli mulig.

Tarjei Omenås, Jonas Rygg, Kidane Dalva og Andreas Moen er fortsatt ute for Lyn, men midtbanekjempen Gøran van den Burgt er tilbake fra karantene.

I det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen vant Lyn 3-0, og det var en betydelig klasseforskjell på lagene. Selv om Frigg står oppført som hjemmelag, kommer det garantert flest Lyn-tilhengere på kampen. Frigg kan dermed på ingen måte dra fordel av hjemmebane i dag.

Norsk Tipping

Sandviken - Stabæk (3-0) B 1,95
Bunn mot topp i Toppserien. Hjemmelaget står med 2-0-13 og 12-42 i målforskjell. Det kvalifiserer til sisteplass, og det er seks poeng opp til Klepp på sikker plass. Bergenserne har både scoret færrest mål og sluppet inn flest. Står med seks strake tap i serie og cup, og siste seier kom 16. juni hjemme mot bunnkollega Amazon Grimstad.

Stabæk, som har nesten halve landslagsstroppen i stallen, leder serien med fire poeng på LSK Kvinner, som er eneste utfordrer i kampen om gullet. Står med 13-2-0 og 51-7 i målforskjell. Laget har scoret klart flest mål i ligaen og sluppet inn færrest.

Slo brukbare Arna-Bjørnar 2-0 borte i cupen på tirsdag og spilte 0-0 mot LSK forrige helg. Mot lag på den nederste delen av tabellen har Stabæk for vane å vinne med utklassingssifre, og i de to rundene før LSK-kampen ble det 4-0 borte mot Medkila og 4-0 hjemme mot erkerival Røa. Begge disse lagene er et hakk eller to sterkere enn Sandviken.

Den innbyrdes statistikken viser at Stabæk har vunnet 6-0, 7-1 og 5-1 i de tre siste møtene. På alle oppgjør fra 2007 og frem til i år har Stabæk vunnet med fire mål eller mer sju av ni ganger.

Med målfarlige spillere som Elise Thorsnes og Cathrine Dekkerhus (scoret fire mot Sandviken sist) bør ikke savnet av Caroline Graham Hansen, som nylig gikk til Tyresö, bli for stort. Og vi setter pengene på en ny storseier mot Sandviken.

Dagens dobbel
Frigg – Lyn 3,05 - 4,10 - 1,65
Sandviken - Stabæk (3-0) 11,25 - 4,60 - 1,95
Samlet odds: 3,22
Klikk her for å levere dette spillet.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus