*Nettavisen* Sportspill.

Lyn nest best i by’n

Lyn samlet hele 2350 tilskuere til serieåpningen mot Fyllingsdalen, og det er ventet bra med folk på Bislett i kveldens Oslo-derby mot Skeid. Foto: Billy Bonkers/Lyn1896.no

Lyn og Skeid har vunnet cupen åtte ganger hver. I kveld barker de to tidligere Oslo-storhetene sammen på Bislett i første runde.

24.04.14 13:28

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Odds
: I år er det Benficas tur
Tipping:
Gjør deg klar for cupfest
V5 Drammen:
Lunsj for folket
V4 Boden:
Finsk banker
V65 Øvrevoll:
Herlig spillemeny

Real Madrid skuffet oss ikke i går, og selv om spanjolene tidvis var hardt presset av Bayern München, sørget Karim Benzema for at singeltipset vårt gikk inn.

I dag er det Europa League-semifinalene og norsk cup som står for hovedinnholdet på oddsmenyen. Vi startet dagen med et singeltips og følger opp med en dobbel i denne artikkelen.

Se 12 av kveldens cukamper gratis og direkte her.

Dagens dobbel
Lyn – Skeid H 1,70

To tidligere Oslo-storheter som ligger på henholdsvis niende- og tolvteplass på norsk fotballs maratontabell. Begge lagene har vunnet cupen åtte ganger, men det er 40 år siden sist Skeid hevet kongepokalen, og 46 år siden Lyn gjorde det.

Begge lagene fikk en svak start på sesongen i Oddsen-ligaen i helgen. Lyn har styrket stallen med spillere som Kim Holmen, Jørgen Richardsen og Armin Sistek, men skuffet stort mot Fyllingsdalen på lagets nye hjemmebane Bislett. Kom til få sjanser og slapp inn billige mål, og oppgjøret endte 1-2.

Vi har fått bekreftet at Mads Dahm og nevnte Jørgen Richardsen ikke rekker denne kampen, men Lyn kan ellers stille med sine beste spillere.

Skeid rykket opp fra 3. divisjon i fjor, og er spådd å kjempe på nedre halvdel i Oddsen-ligaen avdeling 2 denne sesongen. Stilte uten en del skadde spillere i premieren hjemme mot KFUM Oslo, og tapte fortjent 0-2. Lage har trolig en del fravær også i kveld.

Lagene møttes til treningskamp for en snau måned siden. Da var Lyn klart best, og det var ikke noe å si på at oppgjøret endte 3-1.

Lyn skal være det beste laget av disse to, og vi tror Oslo vest-klubben tar seg videre foran sine entusiastiske Bastionen-fans.

Sevilla – Valencia H 1,80
Helspansk semifinale i Europa League.

Sevilla fikk en tung start på sesongen, men er et av formlagene i La Liga og har ikke gitt opp kampen om den viktige fjerdeplassen som gir muligheter for CL-spill neste sesong. Står med flotte 5-0-1 i serien og har vunnet fem hjemmekamper på rad.

I kvartfinalen tapte laget 0-1 for Porto på bortebane, men i returmatchen var det ingen tvil om hvilket lag som var best. Sevilla vant hele 4-1 til tross for at Coke ble utvist etter 54 minutters spill.

Til kveldens kamp er Coke suspendert, mens Sebastian Cristoforo og Denis Cheryshev fortsatt befinner seg på skadelisten.

Valencia har vært en skygge av seg selv store deler av sesongen og ligger på en skuffende åttendeplass i La Liga. Har bare tatt 45 poeng på 34 kamper, og målforskjellen er 47-47.

I kvartfinalen ble det 0-3-tap for Basel på bortebane, men man slo kraftig tilbake i returmøtet og gikk videre etter ekstraomganger.

Bortelaget er svekket defensivt av skadene på førstekeeper Diego Alves og forsvarsspillerne Ricardo Costa og Victor Ruiz.

Sevilla har vært langt bedre enn Valencia i siste halvdel av sesongen og er i fryktinngytende hjemmeform. Vi blir overrasket hvis ikke dette ender med hjemmeseier.

Lyn – Skeid 1,70 – 4,30 – 2,80
Sevilla – Valencia 1,80 – 3,25 – 4,00
Samlet odds: 3,06

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.