*Nettavisen* Sportspill.

Lyon er ikke seg selv

TØRKE: Alexandre Lacazette har slitt med å leve opp til fjorårssesongen, som hele Lyon. Foto: Valery Hache (Afp)

Franskmennene har på mange måter hatt en tung start på sesongen. I kveld blir det verre.

20.10.15 10:18

Det er et uhyre deilig langoddsprogram denne tirsdagen. Champions League stiller med toppet lag, det samme gjør Football League og diverse hockey-ligaer. Her er det bare å slå seg løs!

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddstips 1:
Denne duoen er ustoppelig
Oddstips 3:
Hull viser vei i helsprek dobbel
Langskudd 1: Arsenal har ikke noe valg
Langskudd 2:
Roma må hevne megaflausen

TV-fotball/streaming: Messi og Ronaldo tilbake på norsk TV

V4 Åby:
Untersteiner herjer i lunsjen
V5A Klosterskogen:
Nye godsaker er på gang til lunsj

Dagens dobbel 2, innleveringsfrist klokken 20.40.
Zenit + Brighton, samlet odds 3,27.

Zenit - Lyon, H 1,77
Selv om André Villas-Boas har meldt om sin avgang etter sesongen, virker ikke Zenit-spillerne lammet av sorg av den grunn. De har 4-3-0 de siste syv kampene og også to solide seire i Champions League - mest minneverdig borte mot Valencia.

I hjemlig liga spiller de imidlertid litt for mye uavgjort til å henge med hele veien, og de har 6-4-2 på sesongens tolv første kamper. Begge tapene har kommet på hjemmegress.

Russiske lag generelt og Zenit spesielt har en lei tendens til å kludre det til for seg selv, men de har en god flyt i Europa nå. Med seier i dag vil faktisk avansement være nær sikret, men tap kan få store konsekvenser. Fayzulin, Criscito, Smolnikov og Garay spilte ikke i helgen, men ingen er definitivt ute i dagens kamp.

Lyon sliter stadig med å reprodusere forrige sesongs lyspunkter, og har kommet i gang veldig tregt i Ligue 1. I Champions League tapte de hjemme for Valencia og klarte på utrolig vis å ikke sikre seieren mot Gent - der Gent fikk rødt kort og Lyon bommet på straffe -, som betyr at de på mange måter er i poengnød til denne kampen.

2-3-2 de siste syv er tallene for Lyon. Når de vinner, vinner de uten å slippe inn mål - men offensivt ser det tamt ut. Mye fordi toppscorer Nabil Fekir er ute og fjorårets stjerneskudd Alexandre Lacazette foreløpig ikke er i nærheten av sitt toppnivå.

I tillegg til Fekir, er Grenier, Kalulu, Bisevac og Bedimo skadet.

Hjemmelaget har vært strålende i Champions League så langt. Selv om det er en viss U-fare i denne, stoler på vi på russerne mot formsvake franskmenn. H til 1,77 er helt ålreit.

Brighton - Bristol, H 1,85
Spennende odds på hjemmeseier i denne og Norsk Tipping er opp mot markedet her. Hjemmelaget har ikke tapt så langt i Championship og skiller seg ut med en firepoengs ledelse i toppen. De slo tilbake fra tre uavgjortkamper med en solid 1-2-seier borte over Leeds i helgen.

Hjemme har de vært nær upåklagelige og slått fire av fem motstandere, med uavgjort mot Cardiff. Motstanden hjemme har ikke vært elendig på noen måte, heller.

Jamie Murphy soner sin siste kamps karantene, kaptein Gordon Greer klarte bare 40 minutter mot Leeds. Spissen Kazenga (for et navn!) LuaLua, som scoret tre på sesongens fem første kamper, bør være klar til spill. Ellers er det ingen nye skadeproblemer for Brighton.

Bristol har opplevd et lite oppsving i det siste og tok en viktig seier over formsvake Nottingham forrige runde, i helgen. Det sendte dem så vidt over nedrykksstreken, og de har faktisk bare ett tap de fem siste kampene.

1-2-2 er tallene på bortebane. Seieren kom overraskende over Middlesborough.

Ingen spesielle skadeproblemer for gjestene, som får tilbake Korey Smith fra skade. I tillegg er sjansen stor for at Simon Cox, lånespiller, får sin debut.

Hjemmeseieren virker svært godt betalt i denne, og vi tror Brighton vil ha få problemer med å innfri. Selv om Bristol har fått en opptur, er avstanden mellom lagene svært stor rent kvalitetsmessig.

3,27 i odds på et par hjemmelag som bør vinne kampene sine må sies å være godt betalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.