HAN MÅ VI STOPPE: Åge Hareide skal få en tøff jobb med å håndtere Zlatan og superstjernene i sin gruppe.
HAN MÅ VI STOPPE: Åge Hareide skal få en tøff jobb med å håndtere Zlatan og superstjernene i sin gruppe.

Malmö og Hareide er sjanseløse

Champions League-gruppespillet starter i kveld. Her er Nettavisens vurdering av gruppe A og B.

Kommersielt

Sportspills øvrige tirsdagsprogram:
Oddstips 1 tirsdag: City mener alvor i år
Champions League gruppe C/D: Les vår analyse
Champions League gruppe E/F: Les vår analyse
Champions League gruppe G/H: Les vår analyse
V4 Visby: Ohlsson reiser ikke forgjeves
V5A Klosterskogen: Lunsjomgang med potensial

Allerede neste uke begynner Champions League-dramaet, og Nettavisen vil de kommende fire dagene analysere de forskjellige gruppene og foreslå en vinner i hver av dem. Følg med!

Det kommer i tillegg til våre daglige oddstips, så ikke glem å sjekke Nettavisen jevnlig for å få med deg de ferskeste tipsene. Sjekk ut det komplette langoddsprogrammet for alle gruppene og etter hvert også de enkelte kampene.

Frist for å levere disse spillene er neste uke før gruppespillet begynner, henholdsvis tirsdag og onsdag klokken 20.40.

Champions League gruppe A: Real Madrid, Paris Saint-Germain, Sjakhtar Donetsk og Malmö.

Det mest diskuterte i forkant av denne gruppen - her i Skandinavia i alle fall - er utvilsomt at Zlatan Ibrahimovic returnerer til gamleklubben. Det er et av flere høyinteressante oppgjør i denne gruppen.

Real Madrid fikk en noe shaky start på sesongen, men er utvilsomt stor favoritt - noe oddsen på 1,40 gjenspeiler. Spanjolene er størst på absolutt alle områder og er en av favorittene til å vinne hele turneringen.

Paris Saint-Germain har slitt med å løfte seg inn blant de aller beste i Champions League, men tok en solid skalp da de slo ut Chelsea forrige sesong. Franskmennene har stagnert litt hva tropputvikling angår, men vi begynner endelig å se en viss kontinuitet. De bør ha få problemer med å avansere - men trolig på andreplassen.

Fortsatt sterke i Ukraina
Sjakhtar ender på tredjeplass. Selv om de har solgt unna flere av sine stjerner, er det fortsatt en rekke klassespillere i det "brasilianske" laget fra Ukraina. De har nå blitt vant til å spille i Kiev og ønsker seg neppe tilbake til Dombass Arena. Her vil de nok prøve å utfordre om en andreplass, men må nok ta til takke med Europa League-plassen.

For Malmö FF blir det en vanvittig opplevelse å være med i dette selskapet igjen. Forrige sesong fikk de Juventus, Olympiakos og Atletico Madrid på besøk. Denne sesongen er nivået om mulig enda høyere og Malmös sjanser på avansement atskillig lavere.

Med noen sjokkerende resultater på hjemmebane kan Malmö absolutt henge seg på i kampen om tredjeplass, men på bortebane blir de trolig hakkekylling for alle lagene. Det er erfaringen - og pengene - de må glede seg over, og prøve å gjøre det beste ut av det.

Real Madrid er fortjent favoritt til 1,40 i odds, men PSG har gjort mye rett de siste årene. De er absolutt kapable til å snyte spanjolene for gruppeseieren og oddsen er klart mer fristende på fransk gruppeseier. 2,50 er verdt å prøve.

Champions League gruppe B. Manchester United, Wolfsburg, CSKA Moskva og PSV Eindhoven.

Det første som slår oss er at Manchester United er kraftig overvurdert. Til 1,65 er i stor favoritt og det synes litt merkelig med tanke på sesongstarten og overgangene de har fått.

For det har vært mye fokus på surr og rot i Manchester United og Øyvind Alsaker er blant ekspertene som kritiserer måten de har skapt problemer de ikke hadde på. De har spilt kjedelig fotball i sesonginnledningen - dog holdt greit tett defensivt med tre baklengs fra seks kamper.

Dette United-laget kommer nok til å få opp dampen etter hvert, men vi tror de skal få slite med å ta gruppeseieren mot tøff motstand.

Wolfsburg solgte unna sin stjernespiller Kevin de Bruyne til Manchester City, og han vil bli sårt savnet. Erstatteren Julian Draxler er ingen dårlig fotballspiller, men de Bruyne var tross alt Bundesligas beste spiller forrige sesong.

De grønne fra Volkswagen-byen har stadig et godt lag på papiret, men de mister mye X-factor og spisskompetanse uten de Bruyne. De har kommet greit i gang i Bundesliga, men har til gode å imponere spillemessig.

Solide Slutskij
CSKA Moskva tok seg så vidt til Champions League mot Sporting Lisboa og er igjen klar for det øverste nivået. Leonid Slutskij - den suksessfulle treneren som ledet laget siden 2009 - har også tatt over treneransvaret for det russiske landslaget, og vil ha mye på kalenderen i månedene fremover. Uansett: Med Slutskij har CSKA et uhyre solid lag, med spillere som Seydou Doumbia og Musa på topp til å skape store problemer. Kan fort sjokkere, spesielt på hjemmebane.

Det er kanskje flåsete å spørre om det er noen spillere igjen i PSV etter sommeren, men sannheten er at de har mistet en rekke nøkkelspillere - først og fremst Memphis Depay, som har X-factor i bøtter og spann.

Nederlenderne kan absolutt kjempe med CSKA om en tredjeplass, men de er ikke favoritt heller i denne duellen. Dessverre for PSV - det ser ut som det blir med innsatsen.

Det er klart mer verdi i gruppeseier til Wolfsburg og vi tror de kan innfri. Selv om de er noe svekket uten de Bruyne, er det lite som tilsier at Manchester United fortjener å være stor favoritt. Vi spiller Wolfsburg til 3,00 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus