I BRUKBART SLAG: Sergio Agüero scoret hele fire mål i helgens hjemmekamp mot Leicester.
I BRUKBART SLAG: Sergio Agüero scoret hele fire mål i helgens hjemmekamp mot Leicester. Foto: Simon Bellis (Pa Photos)

Manchester City må jobbe for seieren

Vi tror Mohamed Elyounoussi og Basel kan tegne seg på scoringslisten i dag.

Kommersielt

På fotballfronten startet vi uken med et greit overskudd, da Eden Hazard scoret og ledet Chelsea til seier til en samlet odds på 2,40, mens Deportivo skuffet hjemme. I OL ble det virkelig stang ut og to fjerdeplasser på våre medaljespill.

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddstips 2: CSKA får det tøft på bortebane

OL 1500 meter skøyter: Lunde Pedersen er en joker i gullkampen
OL klassisk sprint: Iversen er på medaljejakt
OL Pyeongchang: Her er programmet for vinter-OL

Det er en fin midtuke som venter oss. Det er klassisk sprint og 1500 meter på skøyter for herrene, blant annet, og endelig - en de lig - er Champions League tilbake! Juventus - Tottenham og Basel - Manchester City er godbitene som venter oss tirsdag.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.40.

Juventus + Begge lag scorer i Basel - Manchester City, samlet odds 3,23.

Begge lag scorer i Basel - Manchester City, 1,70

Gjestene er enorme favoritter her og et HUB-spill virker nærmest frastøtende. Vi regner med at Guardiolas menn går i sedvanlig stil og det betyr som regel at de tegner seg på scoringslisten. Men samtidig har de vist vaklende tegn defensivt også denne sesongen, ikke like ille som sist, må vite, men likevel er de sjelden de vinner kamper uten å slippe inn mål. For eksempel har de sluppet inn mål i fem av sine siste seks kamper. I høstens CL-gruppe slapp de inn i halvparten av kampene sine.

Basel vet de må frem og score mål om de skal ha noen sjanser på avansement her, vi tror på en åpen kamp mellom to offensive lag og spiller begge lag scorer til 1,70. Denne må kombineres.

Juventus - Tottenham, H 1,90

Få lag i Europa er i bedre form enn Juventus om dagen. 14-2-0 er tallene deres de siste 16 tellende kampene og de har sluppet inn mål i én - 1! - av disse kampene. Ett baklengsmål på 16 tellende kamper, altså, så defensivt har de endelig løst at de mistet Bonucci.

De spilte sin kamp så tidlig som fredag, italienerne er flinkere til å hjelpe sine lag i Europa enn hva engelskmennene er, og de har 10-1-1 på hjemmebane denne sesongen. Den store haken er imidlertid at de savner en del viktige spillere, som Paulo Dybala, Blaise Matuidi, Juan Cuadrado og trolig også Andrea Barzagli er alle ute med skader.

Gjestene har hatt et virkelig tøft kampprogram om dagen og får liksom aldri en pause. Men de så for så vidt friske ut i lørdagens derby mot Arsenal, som de vant overbevisende 2-0. 

Siden dette er et dobbeltoppgjør, er det ikke utenkelig at Spurs' taktikk først og fremst er kontringsfokusert med en defensiv innstilling. De har slitt litt på reisefot i ligaen denne sesongen, 6-3-4 er tallene. Men mot Real Madrid i høstens CL-gruppespill klarte de uavgjort. 

Toby Alderweireld er tilbake i trening, men rekker ikke denne kampen. Ellers begynner troppen å bli så å si skadefri.

Men Juventus har vært virkelig ustoppelige de siste par månedene og vi tror de fortsetter trenden på mektige Allianz Stadium. Vi spiller H til 1,90 og får totaloddsen 3,23 på denne dobbelen. 

Klikk her for å levere denne!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør