Leighton Baines (til venstre) er en av mange Everton-profiler som må stå over kampen mot Wolfsburg grunnet skader.
Leighton Baines (til venstre) er en av mange Everton-profiler som må stå over kampen mot Wolfsburg grunnet skader. Foto: Barrington Coombs (Pa Photos)

Mannefall for Everton

Liverpool-klubben stiller sterkt svekket til kveldens Europa League-kamp i Tyskland.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips:
  Frisk vinner toppkampen
Dagens langskudd:
Tøff bortekamp for Solbakken
V4 Umåker:  
Ohlsson til lunsj
V5 Bjerke:  
Kolle har bankeren
V65 Bergen: 
Hesten som nekter å tape
V64 Gävle: 
Ohlsson over alt

Det ble treff på begge de ordinære oddstipsene våre onsdag (Mjøndalen til 2,55 i odds og Arsenal til 2,30).

I kveld er det blant annet Eruopa League, Get-ligaen og SHL på.

Dagens dobbel

Wolfsburg - Everton H
Inter – Dnipropetrovsk over/under 2,5 mål Under


Wolfsburg – Everton H 1,70
Everton vant hele 4-1 i det første møtet mellom disse to, men det var et resultat som ikke reflekterer spill og sjanser. Wolfsburg hadde 20 skudd på mål og åtte corneren, mens hjemmelaget scoret på fire av åtte avslutninger og hadde kun én corner.

Wolfsburg har siden vært i strålende form etter tapet, med seier 10 av 13 kamper. Tapte 2-3 borte for Schalke i helgen, men ligger fortsatt på andreplass i Bundesligaen.

I Europa League er det blitt sju poeng på fire matcher, og laget vil være klar for sluttspillet med seier i kveld. Den tidligere Chelsea-spilleren Kevin de Bruyne, som ble kjøpt for 18 millioner pund i januar, har vært meget god i høst og står med tre mål på tre kamper i Europa League.

Til kveldens kamp har laget usikkerhet rundt midtbanespilleren Joshua Guilavogui, Backen Ricardo Rodriguez og kantspilleren Vieirinha.

Skadesituasjonen til Everton er langt verre. Steven Naismith, Leighton Baines, Gareth Barry, Darron Gibson, Steven Pienaar, John Stones, Antolin Alcaraz og Bryan Oviedo har alle blitt igjen i Liverpool for å pleie skader.

Formen i Premier League er god, men den svake starten på sesongen gjør at laget trenger tre poeng mot Tottenham søndag for å kunne blande seg inn i tetstriden.

I Europa League er det blitt åtte poeng, og engelskmennene trenger bare ett poeng i kveld for å sikre avansement. Skulle det bli uavgjort mellom Krasnodar og Lille i kveld, noe som ikke er et utenkelig resultat, vil Everton også være videre med tap.

Det er ikke umulig at Everton sparer noen av lagets beste spillere i kveld, og Wolfsburg-spillerne er garantert revansjelystne etter det forsmedelige bortetapet. H ble betalt med 1,85 i odds i går, men oddsen har sunket til 1,70.

Vi har imidlertid såpass tro på hjemmeseier at vi likevel anbefaler dette spillet.

Inter -  Dnipropetrovsk under 2,5 mål, 1,60
Inter står med 2-2-0 og 4-1 i målforskjell i gruppe F og vil sikre avansement og gruppeseier med seier i kveld. Ligger også godt an med uavgjort eller tap.

Roberto Mancini har tatt over som trener i klubben, og han har en jobb å gjøre med å ta laget opp fra midten av Serie A-tabellen.

Inter har noen fravær til dagens kamp, blant andre midtbanespilleren Danilo D'Ambrosio.

Dnipropetrovsk har i likhet med Karabakh og St. Etienne tatt fire poeng, men ukrainerne er foran på målforskjell. Disse tre kommer trolig til å gjøre opp om andreplassen i siste runde.

Ligger på andreplass i den hjemlige ligaen etter at det ble 1-1 hjemme mot Goverla i helgen.

Angriperen Roman Zozulja er ute med karantene, ellers ser det bra ut for bortelaget.

Inter er favoritt i denne matchen, men laget er ikke i poengnød og har en viktig kamp mot Roma om tre dager. Derfor frister det ikke nevneverdig å spille H til 1,65 i odds.

Dette er en gruppe der det ble det er blitt scoret svært få mål, og Dnipropetrovsks 2-1-seier over Karabakh er den ensete kampen som har endt over 2,5 mål.

Vi ser ikke for oss at Inter kommer til å jobbe livet av seg for å score mål i kveld, og et Dnipropetrovsk som bare har fått mål i én av sine fire første kamper, skal slite med å få ballen i nettet mot et Inter med 4-1 i målforskjell.

1-0 er sannsynlig resultat, og vi spiller under 2,5 mål til 1,60 i odds.

Samlet odds for dobbelen: 2,72