*Nettavisen* Sportspill.

Mannen bak Sunderland-mirakelet

Connor Wickham og Fabio Borini har virkelig funnet tonen etter at førstnevnte ble kalt tilbake fra låneoppholdet i Leeds. Foto: Owen Humphreys (Pa Photos / NTB scanpix)

Connor Wickham har nesten egenhendig skutt nederlagsdømte Sunderland opp på sikker plass.

07.05.14 12:57

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tipping:
Erlandsen skaper trøbbel
Odds 2:
HamKam i oppløsning
Viking Lotto:
Spill om 142 mill. her og nå!
V65 Bjerke:
Skinner i kveld?
V4/V5 Jägersro:
Pettersen på pletten
V5 Billund:
Seiersmaskin innfrir

Det er full runde i den norske cupen på oddsprogrammet onsdag, men vi kan også spille på matcher fra Premier League, La Liga, Ligue 1 og Allsvenskan.

Dagens spill 1
Sunderland – West Bromwich H 1,92

Miraklenes tid er ikke forbi i Premier League. Før oppgjøret mot Manchester City 16. april hadde Sunderland kun klart å kapre ett poeng på de siste sju seriekampene og lå sist på tabellen.

Den vriene bortekampen endte 2-2, og siden har det bare gått én vei for manager Gus Poyets mannskap – og det har vært opppover.

Poengdelingen mot City ble nemlig fulgt opp med 1-2 borte mot en annen gullkandidat – Chelsea. Deretter ble det 4-0 over Cardiff og 1-0 borte mot Manchester Uniteds sist. Laget har dermed klatret opp på trygg grunn og vil sikre fornyet kontrakt med seier i kveld. Målforskjellen et såpass god at uavgjort også etter all sannsynlighet vil holde.

Den store helten i Nordøst-England om dagen heter Connor Wickham. Den 21-år gamle spissen har vært utlånt til Sheffield Wednesday og Leeds store deler av sesongen, men ble hentet tilbake til klubben 24. mars grunnet skaden på Steven Fletcher og Jozy Altidores manglende form.

Wickham scoret begge målene mot City, ett mot Chelsea og to mot Cardiff, og hadde i tillegg den målgivende pasningen til lagets scoring mot United. Den storvokste angriperen ble kåret til månedenes PL-spiller i april og er utvilsomt i sitt livs form.

Fletcher er fortsatt skadet. Ki Sung-yueng og Keiren Westwood er også uaktuelle, mens Carlos Cuellar er noe usikker.

West Bromwich ligger ett poeng over Sunderland og er i praksis sikret en ny sesong på øverste nivå i England takket være en målforskjell som er langt bedre enn det Norwich kan vise til.

Har nylig tapt for Arsenal og City på bortebane, men har ellers klart seg bra mer overkommelig motstand de siste rundene.

Zoltan Gera og Liam Ridgewell er ute for bortelaget, mens Billy Jones, Steven Reid og Thievy Bifouma er usikre.

Sunderland er i flott form og bør ha gode vinnersjanser i kveld selv om ett poeng trolig holder til ny kontrakt. West Bromwich har 19 mål til gode på Norwich og har lite å spille for i kveldens oppgjør.

Dagens første anbefalte spill kan du levere her:

HTML EMBED


Og her kan du lese om dagens andre oddstips: HamKam i oppløsning

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.