*Nettavisen* Sportspill.

Manzano yter førstehjelp på Mallorca

RCD Mallorca Foto: Wikipedia Commons

Trenerlegenden er hentet hjem for å berge ferieøyas ære.

09.02.13 10:05

Sportspills meny lørdag
V75 Leangen: Grønt lys i V75
Oddstips 1: Krisehjelp til Mallorca
Oddstips 2: Napoli straffer Lazio
Tippetips: Forren er med mot City
Premier League: Skader og karantener

Det er lørdag på langoddsen, og som vanlig finner vi fotball fra Premier League, Primera Division, Serie A, Ligue 1 og en mengde andre fotballobjekter i skjønn forening med ishockey og vintersport.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
98. Mali - Ghana H 3,50

Dette er bronsefinalen i Afrikamesterskapet. Mali fikk bank 4-1 av Nigeria i semifinalen, mens Ghana røk som ganske store favoritter på straffekonk mot Burkina Faso. Veier vi dagens motstandere opp mot hverandre har Ghana det beste laget mann for mann. Men dette handler om noe annet. Mali har vært gode og er stolte av at de har kommet seg helt til bronsefinalen, Ghana har feilet stort ved å misse finalen og mesterskapet er allerede en fiasko. Hvordan innstilling Ghana har til å kjempe om bronse når de skulle ta gull, kan vi bare spekulere i. Men kampen spilles på nøytral bane, lagene er ganske jevne og Mali har alt å vinne her. 3,50 må være alt for høy odds på Seydou Keita og de malisiske ørnene, et meget spennende langskudd.

48. Sunderland - Arsenal H 3,65
Premier League. Sunderland har slått ganske godt fra seg på hjemmebane i det siste, med seire over Manchester City og West Ham. Noe topplag er de ikke, ikke denne sesongen heller, men de har ofte gjort det bra mot Arsenal de seneste sesongene. Arsenal er hakket mer ustabile enn vi er vant til, og de må gjøre endringer defensivt til denne kampen. 4-5-3 på bortebane er ikke helt i toppklasse. Vi tror dette kan bli tøft for Arsenal, og synes 3,65 er vel høyt på hjemmelaget. Uavgjort kunne vært langskuddet, men 3,65 på H er enda mer spennende og vi kliner til.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag
37. Tottenham - Newcastle H 1,60

Premier League. Se opp for Newcastle i tiden fremover. De er kvitt de verste skadeproblemene, laget er styrket i overgangsvinduet og de har folk tilbake fra Afrikamesterskapet. De har slått Aston Villa og Chelsea i sine to siste, og stiller enda sterkere lag mot Tottenham. Hjemmelaget har Defoe ute med skade og er plutselig avhengig av at Bale har nok en kjempedag på jobb eller at Adebayor (også tilbake fra Afrikamesterskapet) finner formen. Dette er mer åpent enn oddsen indikerer, mener vi, og spiller hvert fall ikke hjemmeseier til 1,60.

Dagens spill
Endelig er det lørdag igjen, og for oss er det ofte et godt tegn at det er ekstremt vanskelig å plukke ut tre-fire vinnere fra oddsprogrammet. Cardiff og Blackpool står på blokka, Napoli skal ha meget gode sjanser, Nancy ser bra ut i Frankrike og Mallorca stiller med sin ny-gamle trener Manzano hjemme mot et av Spanias svakeste bortelag. Englands mest desperate og skakkjørte lag Portsmouth er skjøvet enda et hakk nærmere den uunngåelige konkursen, og hvordan de skal unngå total slakt i Bournemouth er vanskelig å se. Norsk Tipping gir 1,50 for minst tre mål i kampen.

Dette er noen av våre tanker, og vi ender med å spille en singel fra Serie A og en spansk-fransk dobbel i dag. Cardiffs og Blackpools kamper er omtalt i tippetipset.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

80. Mallorca – Osasuna
Primera Division. Mallorca er ikke undertegnedes favorittlag, det har muligens skint gjennom i enkelte oddstips. Men akkurat denne runden er de ikke til å komme utenom. Etter grusomme 1-3-13 siden oktober og begge bena plantet i bunnstriden, har de endelig tatt skikkelig grep for å få bukt med det umotiverte, sjanseløse og nonchalante spillet sitt. Trener Joaquín Caparrós fikk sparken etter 0-3 for Real Sociedad forrige runde, og erstattes av Gregorio Manzano, en erfaren type som har trent Mallorca i to perioder tidligere (2002-03 og 2006-10). Dette er hans første kamp i den tredje perioden i trenerstolen, og han kommer til å gjøre endringer, det er ingen i tvil om. Spillerne vil måtte jobbe meget hardt for å få tillit fremover.

Javi Márquez (m) fikk rødt kort sist, men har anket avgjørelsen og han er ikke suspendert i dag. Målvakten Aouate er tilbake, men Arizmendi (a) og Bigas (f) mangler fortsatt.

Osasuna har tatt poeng i sine tre siste hjemmekamper, og det har vært akkurat nok til at de har hodet over streken før helgens runde. De sliter på reise, de har scoret færrest av alle på tur (7 scoringer) og står med 1-2-7 på ti bortekamper.

Timor (m), Annan (m) og Sisi (m) står på fraværslisten.

Det er en spesiell situasjon for hjemmelaget i dag, med Manzano tilbake og nærmest plikt til å vinne. Alle røde spillere på banen vil være årvåkne og yte maksimalt, eller de kan finne seg en annen klubb. Når motstander er bortesvake Osasuna, må sjansene for hjemmeseier øke betraktelig, og for en sjelden gangs skyld ser 2,05 på Mallorca riktig bra ut. Vi bruker den i en dobbel.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

112. Nancy – Reims
Ligue 1. Bunnkamp, begge lag ligger på nedrykk før helgens runde. Nancy så fortapte ut, men sannelig har de ikke slått Lorient 2-1 og Marseille 1-0 borte de to siste rundene. Dermed er de ubeseirede i sine fem siste hjemme på Stade Marcel Picot. Rapportene forteller om klar bedring spillemessig, men hvorfor formen er kommet akkurat nå, hersker det tvil om. En for oss ukjent trener, Patrick Gabriel, har tatt over laget. Han var allerede en del av trenerapparatet da Jean Fernandez gikk i begynnelsen av januar.

Det har vært enkelte endringer i spillerstallen også, som tydeligvis kan ha hjulpet på heleheten, balnt annet så har den tidligere kapteinen Andre Luiz reist hjem til Brasil. I dag er Sami (f) tilbake, muligens Hammar (m) også. Loties (f) er trolig ute igjen, men ellers ser det bra ut.

Reims sliter tungt og form finnes ikke. De har ikke vunnet i ligaen siden 6. oktober, og 0-6-9 på de femten rundene siden da er den sikre vei til Ligue 2. De har scoret fem ganger på til sammen 11 bortekamper og står med 0-3-8 på reise.

Agassa (k) og Ayite (a) ser ut til å være ute.

Med optimisme, ny trener og spillemessig fremgang hos Nancy, gir vi dem gode sjanser i denne viktige bunnkampen. Reims får ytterst sjelden til noe på bortebane, og her vil de sikkert elge seg dyrt og holde på 0-0 så lenge som mulig. Det skal ikke holde, og 1,80 for hjemmeseier er fint. Vi får en dobbel til 3,69 og setter 100 kroner. Spillefrist klokken 15.55.

80. Mallorca – Osasuna 2,05 3,05 3,10
112. Nancy – Reims 1,80 2,90 3,65

Total odds 3,69

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.