Marte Olsbu (her i aksjon på 10 km jaktstart mandag) er Norges fremste medaljehpå på onsdagens 15 km.
Marte Olsbu (her i aksjon på 10 km jaktstart mandag) er Norges fremste medaljehpå på onsdagens 15 km. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Marte er Norges fremste medaljehåp

Marte Olsbu har innledet OL med to toppløp. Torsdag er hun Norges største håp på 15 kilometeren.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Ol utfor menn: Herlig vinnerodds på Lund Svindal
OL storslalåm kvinner:
Feit vinnerodds på Shiffrin
OL skiskyting
: Marte er Norges fremste medaljehåp
Oddsdobbel Europa League: Grønt lys på Lyon
Oddssingel 1 Europa League:
Tøft for Athletic i Moskva
Oddssingel 2 Europa League:
Napoli kan gi blaffen
OL Pyeongchang:
Her er programmet for vinter-OL

OL i Pyongchang har hittil vært en meget stor suksess for Norge, og etter at Johannes Høsflot Klæbo innfridde som storfavoritt i den klassiske sprinten tirsdag, står Norge med tre gull etter fire konkurransedager. Bortsett fra skiskyttergutta som har skutt seg vekk både på søndagens sprint og mandagens jaktstart, har de norske utøverne i all hovedsak innfridd.

Status på våre OL-tips
Vi lanserte fire tips til åpningdagen under OL lørdag. Vinnerspillet på Charlotte Kalla til 2,50 under kvinnenes skiathlon satt og i tillegg satt spillet på at Johann Andre Forfang ble beste norske utøver i normalbakken i hopp til pene 2,75 i odds. Søndag hadde vi kun to tips og medaljetipset på Sverre Lunde Pedersen gikk inn med bred margin til 2,00 i odds. Mandag lanserte vi medaljetips på Marte Olsbu og Tarjei Bø, begge til flotte oddser. Dessverre endte begge på 4. plass, men det var uansett gode forsøk. Tirsdag var dog våre to tips dårlige. Emil Iversen kom seg ikke til finale på den klassiske sprinten og da blir det ikke medaljer. Gullspillet på Sverre Lunde Pedersen var heller ikke kjempespill og selv om Lunde Pedersen gjorde en stor feil på sisterunden, var han uansett ikke i nærheten av gullvinner Kjeld Nuis på det tidspunktet.

Skiskyting 15 km kvinner - tar Marte Olsbu medalje? Ja - 6,00 (spillestopp torsdag kl 09.10)

Denne øvelsen ble altså utsatt fra onsdag til torsdag på grunn av sterk vind.
Marte Olsbu innledet sesongen meget bra i verdenscupen med 7. plass på sprinten og 3. plass på den påfølgende jaktstarten. Ble i tillegg nummer ti på normaldistansen. Fulgte opp med nye gode løp i Hochfilzen uken etter. Ble da nummer 13 på sprinten og gikk seg opp til femteplass på den påfølgende jaktstarten. Men etter det gikk det nedover med prestasjonene, helt til den siste verdenscuphelgen før OL i Anterselva. Riktignok var det helt natta på sprinten her med 65. plass og således ingen start på jaktstarten. Men på den siste øvelsen, fellesstarten endte Olsbu på en flott 4. plass. Lørdag gikk Marte Olsbu en strålende sprint i Pyongchang og ble belønnet med sølv etter å ha skutt kun en bom og holdt meget bra fart i sporet.

På den påfølgende jaktstarten mandag, lanserte vi medaljespill på Marte Olsbu, men to bom på andre liggende og fire bom totalt, gjorde at Marte endte utenfor pallen på 4. plass, men igjen gjorde et sterkt løp. All den tid Tiril Eckhoff fortsatt ikke får dreis på skytingen (fem bom på jaktstarten), er nok Marte Olsbu vårt fremste medaljehåp på onsdagens distanse. 6,00 i odds på at Marte Olsbu tar sin andre OL-medalje er helt grei odds og spilles.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør