*Nettavisen* Sportspill.

Marte må gjøre jobben

Marte Olsbu går 1. etappe for Norge i onsdagens jentestafett i Ruhpolding. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Marte Olsbu må gjøre jobben på 1. etappe når skiskytterjentene innleder det årlige Ruhpolding.

14.01.15 14:13

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips 1:
Endelig seier for Getafe
Oddstips 2:
Nedturen fortsetter for Millwall
Tippetips:
Vi garderer favorittene
Tippetips:
Vi garderer favorittene
Dagens dobbel: Sykdom herjer Ipswich
V76 Bjerke:
Westergaard leverer varene

Onsdagens langoddsprogram består i hovedsak av kamper fra cuper i England, Italia, Spania og Frankrike, men det er også verdenscup i skiskyting (stafett kvinner) på menyen. Og det er nettopp Ruhpolding og jentenes stafett det skal handle om i denne artikkelen.

HTML EMBED

Norge - Italia H 2,15
De norske jentene viste tegn til oppadgående form i stafetten i Oberhof sist uke og endte på en flott 4. plass etter at alle fire jentene leverte godkjente løp, kanskje med unntak av Tiril Eckhoff som faktisk pådro seg en strafferunde på sin etappe. Norge skifter ut Elise Ringen med Fanny Welle-Strand Horn på 2. etappe i dag, ellers er det uforandret.

Italia endte på 5. plass i den samme stafetten, sekunder bak Norge og stiller også med helt identisk lag på dagens etappe. De har i motsetning til Norge satt opp sitt sterkeste kort på 1. etappe og formsterke Dorothea Wierer kan utmerket sende Italia i ledelsen etten den første etappen slik hun gjorde i Oberhof.

Marte Olsbu gikk 1. etappe i Oberhof og vekslet Norge inn 47 sekunder bak. Svært gode etapper av Elise Ringen på 2.etappe og ikke minst av Synnøve Solemdal på 3. etappe, sendte Norge tilbake i kampen og hadde Tiril Eckhoff levert som vanlig på sisteetappen, hadde Norge garantert fått en topplassering.

Marte Olsbu må ikke tape mer enn hun gjorde forrige uke på 1. etappe i dag og Fanny Welle-Strand Horn (som erstatter Elise Ringen på 2. etappe), må levere slik hun har gjort i Ruhpolding de foregående årene, for at Norge skal henge med i dag.

Norsk Tipping har satt Italia til 1,50 i odds på at de foran Norge i mål, mens Norge betales med 2,15.

All den tid Tiril Eckhoff leverte under pari på siste etappe sist uke, er det mer å hente for Norge. Vi synes oddsen er veldig skjevt satt her (Norge slo tross alt italia sist uke). Dermed er det vel verd å sette pengene på norsk duellseier her til flotte 2,15 i odds.

Husk spillstopp kl. 14.25.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag