I ESBJERG: Nicki Bille Nilsen er på plass i Esbjerg - og sliter.
I ESBJERG: Nicki Bille Nilsen er på plass i Esbjerg - og sliter. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Mer problemer for Nicki Bille

Nicki Bille Nilsen og Esbjerg har slitt stort i den danske sesongåpningen.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Singleforslag 1: Vålerenga har et Aalesund-problem

Tippemagasinet: Se en splitter ny episode!

Nesten alle de europeiske ligaene tyvstarter sin serierunde på fredagens langoddsprogram - inkludert Aalesund - Vålerenga.

Rosenborg klarte ikke å innfri våre forventninger i det ene av to tips på torsdag, men til gjengjeld leverte Midtjylland og slo Southampton til 3,45 i odds på vårt tips.

Dagens single 2, innleveringsfrist klokken 17.55.
AGF - Esbjerg, H 2,35.

Aarhus-laget rykket opp før årets sesong og har imponert i sesonginnledningen, med ni poeng fra seks kamper og 2-3-1 totalt.

Forrige helg tok de et særdeles imponerende bortepoeng mot FC København, og selv om FCK var bedre, var AGF langt fra spillemessig underlegne.

De har vært innvolvert i en rekke målrike kamper denne sesongen og offensivt har det sett solid ut, med en rekke spillere som kan skape mye for dagens hjemmelag.

Defensivt er det mer usikkert, dog - de har sluppet inn en del mål. Det er det som gjør at de neppe blir et lag på øvre halvdel når sesongen er over. Forrige hjemmekamp tapte de 2-3 for Aalborg, uten at det resulatet var veldig fortjent.

Hjemmelaget styrkes av at Daniel Pedersen tilbake fra skade, og er nå fri for fravær.

Bedre etter trenerskiftet
Esbjerg startet sesongen begredelig og sparket så treneren Niel Frederiksen. Det har blitt bedring etter det - med fire poeng fra to kamper. Forrige runde fikk de uavgjort mot et Midtjylland som ga alt for å nå Europa League, etter en seier over bunnkollega Nordsjælland.

Selvtilliten har uansett fått en boost den siste tiden, og det er på tide - de ligger nest sist med fem poeng. De har 1-1-1 fra tre bortekamper og er således borte best.

Mick van Buren er på vei vekk fra klubben og spiller neppe. Leon Jessen er tvilsom, og Lasse Rise, Ryan Johnson Laursen, Jeppe Andersen og Emil Lyng er definitivt ute.

I tillegg sliter Nicki Bille Nilsen med en måltørke for gjestene.

Optimismen er tilbake i storbyen Aarhus, som har vært det beste laget av dagens to motstandere. Med et formodentlig fullsatt hjemmestadion i ryggen, tror vi de sender Esbjerg og Nicki Bille hjem i skam.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus