Robin van Persie og Arjen Robben har hatt et strålende VM og er Nederlands to skarpeste angrepsvåpen mot Mexico i kveld.
Robin van Persie og Arjen Robben har hatt et strålende VM og er Nederlands to skarpeste angrepsvåpen mot Mexico i kveld. Foto: Tony Gentile (Reuters / NTB scanpix)

Mexico har ikke Robben og van Persie

Nederlands stjerneduo er den store forskjellen på kveldens motstandere i åttedelsfinalen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Tippetips: 
Jackpot på 900.000 kr
VM-tips 2: Lagene ingen hadde tro på
Oddstips:  Drillo redder Lyn fra katastrofe
Galopp:  Nettavisens utrolige tipsflyt
V65 Forus:
  Kaptein Sabeltann på nytt tokt

Søndag kan vi glede oss til VM-kampene Costa Rica - Hellas og Nederland - Mexico på oddsprogrammet. Men det spilles også en rekker kamper i Oddsen-ligaen.

Dagens VM-tips 1

Nederland - Mexico H


En del eksperter hadde avskrevet Nederland før mesterskapet. Kritikken gikk ut på at laget var aldrende, og at det var tynt i angrepet bak Arjen Robben og Robin van Persie. Sistnevnte har også hatt en skuffende sesong i Premier League med mange skader.

Det så ut til spådommene skulle bli sanne de første 44 minuttene i åpningskampen mot Spania. Men så slo van Persie til med et mål i verdensklasse, og Nederlands storspill i andre omgang er et av høydepunktene i VM-historien. Med ti mål ble Nederland det mestscorende laget i gruppespillet.

Måtte deretter slite seg til seier over Australia, mens landslagssjef Louis van Gaal stilte med et reservepreget lag mot Chile i den siste kampen. Vant likevel 2-0, noe som gjorde at nederlenderne slapp å møte Brasil i går.

Robin van Persie er tilbake etter å ha sonet karantene mot Chile, og Nederland kan stille med sitt sterkeste mannskap når kampen sparkes i gang klokken 18 i kveld.

Mexico har vist imponerende tempo og arbeidskapasitet så langt i mesterskapet, og det er helt fortjent at laget tok seg videre med sju poeng og 4-1 i målforskjell i gruppe A.

Den fargerike landslagssjefen Miguel Herrera har bekreftet at Carlos Salcido overtar plassen til suspenderte Jose Juan Vazquez. Sistnevnte har vært en viktig brikke på Mexicos hardtarbeidende midtbane, og Herrera innrømmet på lørdagens pressekonferanse at Salcido ikke er i stand til å spille med samme intensitet som Vazquez, men at Guadalajara-spilleren har andre kvaliteter som rutine og timing i spillet.

Lagoppstillingen blir ellers lik som i de øvrige tre kampene.

Det er varslet varmt og skyfritt i Fortaleza under kampen, noe som ikke er en fordel for Nederland. Samtidig har nederlenderne en mer uthvilt tropp enn Mexico.

Mexico har et meget sterkt kollektiv, men mangler matchvinnere som Robin van Persie og Arjen Robben, som har vært to av mesterskapets klart beste angrepsspillere, og som har det ekstra som skal til for å bryte ned Mexicos kompakte midtbane og forsvar.

Vinneren av kveldens kamp møter enten Hellas eller Costa Rica i kvartfinalen, så veien til semifinale kunne knapt vært kortere for Nederland.

Selv om vi gjerne skulle ha sett oddsen på H et par hakk høyere, blir Nederland-seier til 2,05 vårt tips fra kampen.

OBS! Oddsen på H er blitt satt ned til 1,95.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus